Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Problem z odpalaniem rano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich rano jak wsiadam i chce zapali za 1 nic za 2 cos lapie ale nic a 3 do piero pali, nagrzeje i w tedy niema problemu z zapalaniem niemam pojechia jest cos takiego jak czujnik ssania

Opublikowano

czujnik temperatury silnika ten który szczytuje dane dla komputera sprawdz...najlepiej zacznij od podłączenia pod VAG'a

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

witam po dlugiej przerwie jak widac jeszcze nie poradzilem sobie z problemem wiec tak do rzeczy wymienione rzeczy;

kable ngk

swiece ngk

czujnik temp.

przeczyszczona przepustnica

przeczyszczony silniczek krokowy

dolot sprawdzony ok

wezyk jakis podcisnieniowy kolo przeputnicy ok mechanik mowil

odma wyczyszczona

po zdjeciu klem z rana - i + na 5 sek. to zapala od strzala pytanie co to moze byc samochod wlozylem juz ok 1 tys prosze pomozcie bo juz mnie szlak trafia

Opublikowano

:hi:

Ja też borykam się z tym problemem ale najpierw muszę poprawić pętle immo.

Prawdopodobnie ecu silnika do wymiany, poszukaj na forum kolega czaki22 przerabiał temat.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

autko zrobione przyczyna byla w sterownik na starym nie bylo bledow ale gdzies pamietal ustawienia cieplego silnika i dlatego nie jaral jak odlaczalem klemy to go restartowalo i jest ok :good:

Opublikowano

Kolego miałem to samo nie mógł zapalić i falowały rochę obroty ściągnałem klemy na 20 min i jak ręką odjął działa jak dawneij ehh te kompy pozdro

Opublikowano

autko zrobione przyczyna byla w sterownik na starym nie bylo bledow ale gdzies pamietal ustawienia cieplego silnika i dlatego nie jaral jak odlaczalem klemy to go restartowalo i jest ok :good:

Wymieniałeś ECU czy tylko resetowałeś?

Opublikowano

wsadzajcie dalej kase, 3 lata temu rozwiazanie napisałem

Opublikowano

ja się nauczyłem że rad trzeba słuchać wielu a wnioski i decyzje podejmować samemu , mechanicy to pół samochodu by wmienili hhehe a nie raz mała drobnostka powoduje usterke ,

u mnie obeszło się bez wymiany ecu odłaczenie aku wystarczyło , już pare dni jeżdze i jest ok , jak usterka powróci to wymienie ecu

Opublikowano

u mnie odłączenie aku i reset kompa nic nie daje, ale tak jak pisał czaki rano odłączę klemy to pali jak powinien, tak samo jak na dłużej odłączę aku to pali ok tylko raz a potem znów ciężko, u mnie na bank wymiana ecu ale zawsze coś wyskakuje jak nie hamulce to immo.

najpierw muszę ogarnąć immo i będę wymieniał ecu.

Opublikowano

no jak nic nie daje to faktycznie sprawdzenie immo i pozniej wymiana ecu , ecu nie drogi od 150 do 250 zl , tylko aby dobry sie trafil ,