Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wymiana tapicerki na skórzana z anglika... Sposób na boczki drzwi przednich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w temacie. Chcialbym doradzic sie co zrobic sprytnego z przednimi boczkami poniewaz wiadomo ze roznia sie one od EU sterowaniem szyb.

Oddac je do tapicera? Zrobi to tak jak w orginale? Ile moze kosztowac obszycie dwoch boczkow?

Mile widziane rozne spostrzezenia i propozycje:)

Pozdrawiam.

Opublikowano

jestem wlasnie po tym zabiegu,przekladalem anglika do europejczyka...........ale ja wkladalem wklady z anglika do europy poniewaz boczki byly kremowe i nie kompletne wiec przelozylem sama skore kremowa do czarnych boczkow...tyl pasowal bez rzezby jak wiesz,przod- anglik ma panel po prawej stronie i tam skora jest krotsza(dluzszy panel) strona pasazera(anglik )jest dluzsza......

wyciagnelem panele z anglika sciagnalem skore,wyciagnalem panele z europy sciagnolem material,skore z panelu pasazera(anglik) przelozylem do europy i docialem odpowiednio(skrocilem)nalozylem panel sterowania szyb i bylo idealnie,gorzej jest ze strona pasazera(europa) bo przekladajac skore z anglika tej skory bedzie brakowalo(naszczescie brakuje tyle ile obcialem ze strony poprzedniej)obcialem ja idealnie prosto dopasowalem do siebie i wyszlo prawie idealnie i widac tylko malenka linie gdzie sie laczy kawalek 1 z 2....na upartego mozna bylo by to zaszpachlowac i farba na to,ale klijent zobaczyl i podobalo mu sie wiec olalem temat...ale powiem zabawy bylo w uj....2 dni odlutowywanie paneli przekladki,lutowanie spowrotem.......

na twoim miejscu oddal bym do tapicera ponoc 100zl kosztuje 2 strony-obszycie ,ja nie mialem tej mozliwosci to raz a po drugie kolor skory byl nie typowy troche....najlepiej jak sa standard czarne....

panele do sterowania oczywiscie zostaja twoje z europy,przekladalem tylko ta czesc gdzie kladziez(opierasz)ramie

niestety fotek nie robilem bo sie spieszylem z robota

Opublikowano

ta skóra jest jakoś połączona z plastikiem(klejona)jak ją oderwać?na chama :mysli:

Opublikowano

ja odrywalem na hama dosc lekko zeszla pod skora jest taka wata zeby wyrownac ewentualne nie rownosci,pod materialem byla cienka gabka i poszedl jeszcze latwiej

Opublikowano

no to czeka mnie przekładk tych skórek,nadchnołeś mnie pomysłem krzysiek :hi:

Opublikowano

haha szkoda ze fotek nie porobilem ale spieszylem sie jak cholerka,i tak zeszlo mi o dzien dluzej jak zakladalem i obiecalem kolesiowi

Opublikowano

z tego co wiem to trza dość mocno ciągnąć bo to butaprenem jest klejone

Opublikowano

u mnie zeszlo lekko gorzej to skleic,na materiale nie bylo by problemu bo ladnie zszedl i gabeczka rowna zostala,ale pod skora jest cos jak wata i to sie odrywa w 1 miejscu mniej w 2 wiecej,ale wszystko sie da