jelczak Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 Witam. Miesiąc temu założyłem sekwencję ESGI 2 ( tomasetto , rail) gazownicy robili mi kalibrację na gazie z Statoil a teraz tankuje na Orlenie po rozgrzaniu silnika jak dodaję gazu to brakuje mu mocy jakby się dusił a na niskich obrotach silnik delikatnie szarpie. Jak silnik jest zimny tak do 70C gaz pracuje elegancko. Pytanie czy jest to wina gazu czy kalibracji? I czy mogę dokonać kalibracji u innego gazownika nie tracąc gwarancji? Jaki koszt kalibracji?
wojtek26 Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 Trzeba ustawic poprawnie instalacje i bedzie OK.
jelczak Opublikowano 5 Listopada 2010 Autor Opublikowano 5 Listopada 2010 A jaki koszt regulacji i czy nie stracę gwarancji? Bo do zakładu który mi gaz montował mam trochę daleko.
wera :) Opublikowano 5 Listopada 2010 Opublikowano 5 Listopada 2010 jak sie nie przyznasz ze ktos regulowal to nie powinni sie skapnac
wojtek26 Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 Wszystko zalezy od sterownika i podejscia montażysty, nie które sterowniki ( wszystkie STAG-i) zapamietuja ID komputera podłaczanego oraz kiedy i jakie były zmiany.
darek.rst Opublikowano 6 Listopada 2010 Opublikowano 6 Listopada 2010 mam taki sam problem jak kolega napisal tylko ze ja mam gaz juz 2 lata caly czas bylo dobrze, a teraz tak sie cos porobilo. dodam ze juz wymienilem swiece przewody reduktor oddawalem do sprawdzenia i jest wporzadku zmienialem ustawienia gazu juz naprawde na rozne sposoby i tez nic to nie dalo:/ Moze ktos cos pomoze ?
Rekomendowane odpowiedzi