Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Dławi się i słabo przyspiesza "po nagrzaniu"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Mam taki problem...napisze od początku...po nocy odpalam samochód...długo kręci ok 5-6sekund...odpala lub nie...ale zawsze za drugim razem już odpala po 1-2sek. Na benzynie przyspiesza idealnie czy na zimnym czy na ciepłym, natomiast na gazie po odpaleniu po nocy to jeszcze idzie w miare ok ale jak w ciągu dnia kilkanaście razy zatrzymuje się gaszę silnik potem znów odpalam przejadę parę kilometrów...to jest słaby, bardzo słabo przyspiesza, dławi się. Silnik 2.6 V6 gaz sekwencja - jestem już po wymianie: świece NGK, przewody BERU, reduktor(po 50000km) oddany do sprawdzenia i przeczyszczenia(co też nie pomogło), filtry od gazu i powietrza ok, po podłączeniu komputera gazowego jak i samochodowego nie wskazuje żadnych błędów. Coś czytałem o module zapłonowym że może być uszkodzony lub czujnik halla?I jeszcze nie sprawdzałem cewek zapłonowych - może to gdzieś tam są przebicia? Może ktoś miał podobny przypadek i może coś poradzić, bo już sam nie wiem co wymieniać :)

Opublikowano

Jezeli na PB jezdzi OK to winna jest zła regulacja instalacji lub padniety reduktor ewentulanie wtryskiwacze. Trzebaby sprawdzic mapy PB i LPG oraz sprawdzic jak zachowuje sie sonda.

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie reduktor napewno dobry bo sprawdzalem poza tym wtryski gazownik mowi ze tez dobre, regulacja tez musi byc dobra bo wczesniej ten sam gazownik ustawial i jedzil dobrze. A moze to wlasnie wina sondy bo wydaje mi sie ze chyba jak by wiecej palil gazu ale rowniez benzyny

Opublikowano

Tutaj ewidetnie winny jest LPG gdyby było cos uszkodzone w instalacji elektrycznej to objaw wystepowałby równiez na PB.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

problem po czesci rozwiazany prawdopodobnie podczas jazdy na gazie podawal rowniez paliwo dlatego sie tak mulil. po wyjeciu bezpiecznika od pompy paliwa wszystko jest ok prawdopodobnie jakis wtrysk przepuszcza i trzeba wymienic.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem, bardzo szybko znika paliwo... jak to sprawdzić czy padaje naraz LPG i PB, wyciągałem bezpiecznik od pompy i nie widzę różnicy...