Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Jakie macie bipy w 2.0 16v tdi , kanał 023 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

bipy mam tak jak pisałem tylko jednak są minusowe , wczoraj jakos mi to w oczy się nie rzuciło, ale wydawało mi się jak patrzyłem jakos w okresie wakacji to były + ale sam już niewiem:)

zaobserwowałem ze jak na postoju przytrzymam gaz na 2000obr to wygląda to tak ~80, 70 , 30 , 80 , po wcisnieciu w podłoge pod 100 , a w czasie jazdy jadąc na biegu do końca nawet 128 , tylko jakos ta trzecia pd sie wyróżnia mniejszymi wartościami.

korekcie na pd wyglądają tak . ok, -1.00 , -0.38 , 0.18 , 0,78

może wyczyscic pd w myjce ultradźwiękowej , czy to niema sensu?

lulek, kąt synchronizacji 0,0 . próbowałem ostatnio nimi poregulować [arkadius mówił że u ciebie pomogło- miałem się z nim, spotkac i spróbować razem ale nie było jeszcze okazji] ale co do turba nic nie pomogło , tylko silnik przestał drżeć ale kosztem paliwa zaczoł palić 15l. więc wruciłem do org ustawienia jak po wymianie rozrzadu. mógłbyś sprawdzić u siebie jakie wyświetla ci zurzycie paliwa na postoju , w engine ale niepamiętam który kanał ale bodajże 3 okienko.

Opublikowano

bipy mam tak jak pisałem tylko jednak są minusowe , wczoraj jakos mi to w oczy się nie rzuciło, ale wydawało mi się jak patrzyłem jakos w okresie wakacji to były + ale sam już niewiem:)

zaobserwowałem ze jak na postoju przytrzymam gaz na 2000obr to wygląda to tak ~80, 70 , 30 , 80 , po wcisnieciu w podłoge pod 100 , a w czasie jazdy jadąc na biegu do końca nawet 128 , tylko jakos ta trzecia pd sie wyróżnia mniejszymi wartościami.

korekcie na pd wyglądają tak . ok, -1.00 , -0.38 , 0.18 , 0,78

może wyczyscic pd w myjce ultradźwiękowej , czy to niema sensu?

lulek, kąt synchronizacji 0,0 . próbowałem ostatnio nimi poregulować [arkadius mówił że u ciebie pomogło- miałem się z nim, spotkac i spróbować razem ale nie było jeszcze okazji] ale co do turba nic nie pomogło , tylko silnik przestał drżeć ale kosztem paliwa zaczoł palić 15l. więc wruciłem do org ustawienia jak po wymianie rozrzadu. mógłbyś sprawdzić u siebie jakie wyświetla ci zurzycie paliwa na postoju , w engine ale niepamiętam który kanał ale bodajże 3 okienko.

Jak znajdę gdzie sprawdza się to spalanie to dam znać. Najlepiej jedz do arkadiusa i spróbujcie jeszcze z tym drugim wałkiem :)

ps.gdzie i za ile robią to czyszczenie ultradźwiękami??

Opublikowano
  • Autor

kosztów czyszczenia nie pamiętam. a gdzie - kolega ma sprzet na warsztacie ale niestety się zepsół i będą nowy kupować. napewno jest możliwośc u wojtanowicza , motorpol , ale wiadomo tam napewno drogo:( i bodajże w serwisie boscha też mają taki sprzęt. w sumie to pewnie jakies większe pozadne warsztaty mają, bo używają tego też do czyszczenia egr-ów itd.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Tak jak większość użytkowników BLB mam dość tego kołysania na wolnych obrotach :evil: :evil:

Udałem się na diagnozę i korekcje w granicach +/- 0,2 a bipy od -43 do -59 i mówi 4 sztuki do wymiany :shocked: :shocked:

Uszczelniacze oraz śruby do PD wymienione nie pomogło więc oddałem do czyszczenia ultradźwiękami i testu: wyszły w normie nowych nawet dawka biegu jałowego w normie co twierdzili że tam tkwi problem.

Mam jeszcze takie objawy że szarpnięcia występują do 1500 obr. potem spokój

Co jeszcze sprawdzić aby być pewnym.

Jakie macie u siebie bipy i czy jak dodacie lekko gazu to też wam buja najgorzej przy 1400 obr.