Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Jakie macie bipy w 2.0 16v tdi , kanał 023 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, tak jak w temacie , chciałbym porównać ze swoimi ja mam 77 , 40 , 50 , 80 czasami nawet na 1 i 4 do 100 podjedzie. a korekcje w miare spoko , zamierzam jeszcze listwe zasilającą pd wymienić i zobacze czy bipy pójdą w dół jak nie to pd do wymiany, bo turbo późno wstaje i prawdopodobnie to wina pd.

Opublikowano

podaj wartosci "+" czy "-" to wazne

umnie "-45" aż do "-58"

u madasa "-15" do "-30"

zmień paliwo, spróbuj zalać środek do czyszczenia wtrysków

Opublikowano
  • Autor

muszę sprawdzić bo już nie pamiętam ale raczej wszystkie +,

lałem stp kilka razy nic nie dało , paliwo różne , orlen , lotos, shell i tez dalej lipa , bipy wysokie i turbo brd kiepsko wstaje, dodam iż na pewno nie jest to wina T bo miałem jeszcze inne brd na pokladzie i to samo i włożyłem caha i tak samo nie wstaje, [z caha ciekł olej z turba na zewnatrz i wruciłem do brd] . i silnik w dodatku czasami zatelepie na postoju, silnik mam bkd, i na bna miałem tak samo.

Opublikowano

jezeli masz + sprawdz cisnienie paliwa z tandem pompy

Opublikowano
  • Autor

a jak najprościej to sprawdzić, masz jakiś sposób ??

silnik zmieniany był ale pompa przełożona ze starego, może rzeczywiście byc w tym przyczyna problemu?!

Opublikowano

a jak najprościej to sprawdzić, masz jakiś sposób ??

silnik zmieniany był ale pompa przełożona ze starego, może rzeczywiście byc w tym przyczyna problemu?!

jezeli BIPy maja wartosc dodatnia swiadczy to o zbyt malym wydatku paliwa. oczywiscie moga miec rowniez brudne koncowki i stad ograniczony przeplyw, ale zbadanie cisnienia tandem pompy jest metoda mniej inwazyjna.

Opublikowano
  • Autor

aha,

mniej inwazyjna :) tzn w jaki sposób mogę to sprawdzić? czy da radę samemu czy do jakiegos specjalistycznego warsztatu trzeba uderzyć?

Opublikowano

aha,

mniej inwazyjna :) tzn w jaki sposób mogę to sprawdzić? czy da radę samemu czy do jakiegos specjalistycznego warsztatu trzeba uderzyć?

musisz podpiac manometr do pomiaru cisnienia paliwa... :cool1:

Opublikowano

Jaka jest norma dla bipów??

Opublikowano

dla 2.0 tdi 16 V -60 / + 60

Opublikowano

pytam, bo kolega w passacie ma -100 na wszystkich

Opublikowano

tzn ze sie zacinaja, albo bardzo niska jakosc paliwa

Opublikowano

Nie chce zaśmiecać wątku, ale ogólnie cuda dzieją się z tym autem.Wczoraj np. podczas jazdy autostradą dwa razy zgasł i po długim kręceniu dopiero załapał :mysli:

Opublikowano

Nie chce zaśmiecać wątku, ale ogólnie cuda dzieją się z tym autem.Wczoraj np. podczas jazdy autostradą dwa razy zgasł i po długim kręceniu dopiero załapał :mysli:

zaloz nowy watek

Opublikowano

Kolego Lulek widzę że masz problem z zapowietrzaniem w przenośni silnika. Ja barowałem się 5 miesięcy z tym że auto gasło podczas jazdy co się okazało to gasło z braku paliwa przez przekaźnik pompy który czasami działał, a czasami nie. Jest też możliwość że vacum pompa szwankuje tak jak koledzy piszą, a czy masz problemy z porannym odpalaniem bo jak nie to vacum raczej powinno być ok.

Opublikowano
  • Autor

Musashi, dzisiaj wymieniłem vacum bez sprawdzania na inna 100% dobrą, miałem okazje kupić a wymiana to 20min pracy więc się pokusiłem, ale niestety auto jak jeździło tak jeździ kiepso z dołu, podłącze jeszcze dzisiaj kompa i sprawdze czy cos przy bipach się polepszyło. czyżby to jednak pd?

Opublikowano

jeszcze pompa w zbiorniku, jezeli niepomoze pozostaja wiec PD...

pisalem tobie ze zamiast wymieniac taniej pomierzyc cisnienie paliwa...

Opublikowano
  • Autor

bipy sprawdzone teraz sa ~58 , 45 , 25 , 57. czyli lepsze.

pompe wymieniłem bo miałem za 100zł więc tyle bym zapłacił za posprawdzanie, jeszcze sprawdze w baku, ale słyszałem ze jak ta pada to np. filtr paliwa nie jest zapełniony do pełna a u mnie full. i poprawiła sie dynamika w górnych obrotach silnika.

Opublikowano

Koledze jak padła w passacie ta w baku pompa to w ogóle nie zapalał.

Patrzyłeś czy masz dobrze ustawione wałki rozrządu???

Opublikowano

padajace pompy spietrzajace w poczatkowym okresie czesto niewyrabiaja z wydatkiem paliwa. niby wszystko jest w porzadku ale...