Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spreżyny w 2.5 tdi V6, czy różne niż w 1.9 tdi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakis czas temu wymienilem seryjne sprężyny na Eibacha (dedykowane do motoru 2.8) plus amorki bilsteina, auto pieknie poszlo w dol, niestety tylko z przodu, bo tylne sprezyny nie pasowaly, byly za waskie. Teraz mam okazje kupic same tylne sprężyny od avanta 1.9 tdi i boje sie, że to znowu nie bedzie pasowalo. Jak myslicie, sa różne?

Opublikowano

cobrizo, wez zczytaj z naklejki z kodami wyposazenia symbol swojego zawieszenia to Ci powiem moze. Tak samo moze bys rok autka podal, oznaczenie silnika, czy sedan czy Avant i jak mozesz to dowiedz sie jakie oznaczenie kolorowe maja te sprezyny z avanta.

Opublikowano
  • Autor

Moje auto to avant 2.5 tdi 2000 rok, oznaczenie silnika to AKN. W tej naklejce z kodami nie moge sie polapac i nie wiem niestety jaki jest kod mojego zawieszenia :/ Sprezyny, ktore mam do kupienia pochodza rowniez z avanta 1.9 tdi 1999. Sa to czarne H&R obnizajace auto o 60 mm.

Opublikowano

Ciezko mi powiedziec ale jesli od modelu 99 8D-X-200 001>>w gore to tu i tu byly takie same napewno. Przynajmniej ETKA mi tak wyplula. Roznica polegala tylko na typie zawieszenia, czyli czy: 1BA, 1BP, 1BB, 1BT lub 1BC.

Moze ktos inny bedzie cos wiecej wiedzial.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za pomoc Pikuś, chyba sie jednak nie zdecyduje na te sprezyny. Nie mam ochoty sie z tym pozniej matolic jesli nie beda pasowaly. Poszukam po prostu do avanta 2.5 tdi, a narazie jezdzi sie bardzo dobrze, wprawdzie nie wyglada to jakos rewelacyjnie, bo d*pa jest jak w terenowie a przod kilka centow nad ziemia ;)

Opublikowano

cobrizo, a moze znasz numer seryjny swoich sprezyn :?: Bo jesli chodzi o te oznaczenia to raczej chodzilo czy seryjne sportowe, czy z hakiem itd.

A nie mozesz goscia spytac by Ci podal wymiary :?:

Opublikowano
  • Autor

Nr seryjnego swoich oryginalnych sprezyn niestety nie znam, ale postaram sie dzis dowiedziec. A do goscia juz napisalem maila.

Opublikowano

witam

podlaczam sie do pytania tylko chodzi mi o wlozenie z 1.8 awant do 1.8T sedan czy te sprezynki beda pasowaly

pozdrawiam lukasz

Opublikowano

platiniumm, pasowac napewno beda tylko pierw sprawdz jakie Ty masz zawieszenie, a jakie bedziesz zakladal.

Zeby nie wyszlo, ze na tyl zalozysz obnizone a na przod zwykle. :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

Przemyslalem sprawe i dalem sobie spokoj z tymi sprezynami, sprawdzilem wszystko z mechanikiem i doszlismy do wniosku, ze jesli je zaloze to tył bedzie niżej niz teraz jest przód. Pikuś dzieki za Twoja opinie i pomoc.

Opublikowano

sadze ze napewno nie mam obnizonego jesli o to chodzi a te co mam kupic to obnizaja 4 cm czy jakos tak. sa one od awanta wiec jesli beda pasowaly to tyl bedzie chyba troche sztywniejszy

Opublikowano

platiniumm, podaj na wszelki wypadek typ silnika i rodzaj swojej zawiechy no i rocznik.