Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ETZ] zmieniać czy nie zmieniać olej w skrzyni?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam klubowiczow :a4fan: U kolegi w :audi:a4 z 2000 roku 2.5tdi tiptronic jest taki problem,mianowicie chcial; wymienic olej w skrzyni biegow i podjechal do ASO (besmarex o ile sie dobrze orientuje) i tam oznajmili mu,ze takiego czegos sie nie podejma ,bo oleju nie powinno sie wymieniac w takiej skrzyni :shocked: podjechal tez do jakiegos warsztatu i powiedzieli mu,ze sprawa wyglada tak:do skrzyni wchodzi okolo 12 litrow oleju i nie da sie go calego wymienic ,dlatego proponowal mu 3 wizyty,gdzie za kazdym razem wylewalby i uzupelnial mu 4 litry oleju :blink: hmmm On teraz nie wie co robic.a moze ktos ma tez taka skrzynie i juz borykal sie z takim problemem?Pozdrawiam[br]Dopisany: 11 Październik 2007, 08:14 _________________________________________________zapomnialem dodac,ze skrzynia ma symbol ETZ

Zmieniłem temat, następnym razem pisz żeby był zrozumiały

[spedyt]

Opublikowano

Wymieniaj olej w automacie, poszukaj moich postów na ten temat

Opublikowano

Ja pier.. posuniecia ASO mnie zabijają, wolą nie wymieniać oleju, tylko skrzynie 20 tys. złych. :shocked: Olej w ASB wymienia się bez dwóch zdań. Do Tiptronica wchodzi 6.5 L oleju (ATF tylko ori! )przy tzw. zmianie dynamicznej, przy statycznej 3 (nie zalecana). Jeżeli chcesz poznać szczeguły do daj znać, bo od pyty pisania, albo poszukaj na forum. Wymianie podlega również filtr i uszczelka miski. Jeżeli nie wymienisz oleju w skrzyni która ma przebieg ponad 250 tys (2000r musi mieć conajmniej tyle nalatane) to szykuj wiadro plenów.

Opublikowano

U mnie przy porządnej dynamicznej (a syfiasty olej był) poszło coś około 10-11 litrów

Opublikowano

U mnie przy porządnej dynamicznej (a syfiasty olej był) poszło coś około 10-11 litrów

Ty nie masz A4 B5, więc nie dyskutuj :decayed:
Opublikowano

No jeżeli tam był wymieniany olej kiedykolwiek to OK:) a jak pierwszy raz to zabieg niebezpieczny.

Opublikowano

No jeżeli tam był wymieniany olej kiedykolwiek to OK:) a jak pierwszy raz to zabieg niebezpieczny.

U mnie w Tipie wymieniony był olej po raz pierwszy po 210tys.km. i wszystko udało się bez problemu.
Opublikowano

u mnie nie był wymieniany przez 300tyś i skończyło się tak że skrzynia padła, jeżeli od początku nie był wymieniany to radziłbym pojechać najpierw do takiego zakładu co by dokładnie powiedzieli, możliwe że należało by coś wymienić w skrzyni bo jak dostanie świerzy olej może się rozszczelnić,np przez jakieś oringi,lepiej zapłacić teraz nawet 1000zł niż późńiej conajmnie 3-4 tyś.... takie moje zdanie

Opublikowano

zadzwoń sobie do gościa i się wszystkiego dowiesz ;)

http://www.asb.auto-mat.com.pl/

Opublikowano
  • Autor

Z tego co mi zapewnial auto jest po 1 wlascicielu,sprowadzone z Niemiec i ma nalatane 224 tys wiec 250 tys zbliza sie milowymi krokami :przebiegly: na aucie On raczej nie oszczedza,wiec pewnie wleje ten orginalny olej ATF NORBI daj cynka co i jak,bo bylbym zainteresowany

Opublikowano

Z tego co mi zapewnial auto jest po 1 wlascicielu,sprowadzone z Niemiec i ma nalatane 224 tys wiec 250 tys zbliza sie milowymi krokami :przebiegly: na aucie On raczej nie oszczedza,wiec pewnie wleje ten orginalny olej ATF NORBI daj cynka co i jak,bo bylbym zainteresowany

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=47875&postdays=0&postorder=asc&highlight=wymiana+oleju+tiptronicu&start=0 tu masz linka raptem 2 strony czytania postów. Wszystko tam opisałem, chyba :>
Opublikowano
  • Autor

oki :oklaski: dzieki przestudiuje :thumbup: