Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Zbiornik płynu spryskiwaczy i dysze mycia reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Panowie powiedzcie jak to jest z tym zbiornikiem płynu do spryskiwaczy, bo jest mi potrzebny dolny zbiornik na dwie pompki. W etce znalazłem tylko jeden 8E0 955 453 BF, czy to jest uniwersalny zbiornik i w razie jak się ma jedną pompkę, to drugi otwór jest zaślepiony?

I jeszcze jedno pytanko w sprawie dysz mycia reflektorów, z jaką literą końcową dysze pasują do zderzaka S-line? G czy E?

Opublikowano

Spryski S-line:

8E0-955-101-E lewy

8E0-955-102-E prawy

Kratki na halogeny 74PLN sztuka

8E0 807 681 F01C

8E0 807 682 F01C

Do sprysków potrzeby jeden dodatkowy wkręt .. bo zwykłe ma mocowanie na 2 a Sline na 3 wkręty -

numer wkręta 8H0 807 199 A - potrzebujesz 2 sztuki.

PS.

wysłałem Ci maila w kwestii sprysków :)

Opublikowano

Potrzebujesz pewnie jeszcze spinki mocujące węże: 8A0 971 848 C - chyba z 9 sztuk wchodzi - 3 na bokach i 2 pod grillem

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo zbiorniczek ma drugi otwór zaślepiony zaślepką o nr. 444 955 647 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Według etki tak to wygląda, czyli zbiornik jest jeden i wystarczy zamiast zaślepki wstawić drugą pompkę :wink4:[br]Dopisany: 14 Listopad 2010, 00:02_________________________________________________Dla potomnych, jakby ktoś instalował układ mycia reflektorów:

pompka 3B7955681 - 40-80zł allegro, ASO 196.59zł

uszczelka 431955465A - 4.36zł

wąż 5m 1J0955964F - 32.71zł

schlauch* 8E0955667 - 62.88zł

o-ring N90303801 - 2.64zł

łącznik 1J0955875C - 16.65zł

Obejma N10098001 - 3.25zł x6

trójnik 113955975B - 8.76zł

wkręt 8H0807199A - 2.07zł x6

zacisk 8A0971848C - 13.91zł x6

+ dysze

do zderzaka S-line

8E0955101E lewy

8E0955102E prawy

dio zwykłego zderzaka

8E0955101G lewy

8E0955102G prawy

ceny 290-320zł za jedną nową dyszę

ceny wedługo sklep.gajos.com.pl*

Brakuje mi jeszcze nr. wtyczki na pompkę...

Opublikowano

Brakuje mi jeszcze nr. wtyczki na pompkę...

66608122.jpg

:wink4:

Opublikowano

ja miałem zły zbiornik. Musiałem wymieniać. Ale facet był zdziwiony bo wg. etki powinien być dobry.

Opublikowano

Dziwne bo w ETCE jest tylko jeden typ zbiorniczka :mysli:

Opublikowano

w B7 tak, ale w B6 są dwa. W 2005 roku szły jeszcze czasem czesci z B6. Tak mi przynajmiej facet w ASO mówił

Opublikowano

W [b6] jest 5 rodzai zbiorniczków :shocked: wszystko zależy od poj. silnika i rodzaju paliwa jakim zasilany jest dany motor , ale dla 4 cyl. Diesla jest tylko jeden typ i powinna być w nim zaślepka w miejscu drugiej pompki spryskiwaczy :wink4:

zaznaczam powinna ... :wink4:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie mam kilka pytań. :naughty:

Jak to jest z tym wężem - 1J0955964F - 32.71zł? Jakaś średnica, szczególna budowa, etc?

I jeszcze pytanko dotyczące obejm - N10098001 - 3.25zł - czy można je zamienić czymś innym? Jaka jest ich budowa? Jakiś rysuneczek, wymiary? Niestety nie maja tego w ASO i trzeba czekać około tygodnia na sprowadzenie a wcześniej chyba będziemy działać z kolegą z forum aby to u mnie wszystko zamontować.

Opublikowano
  • Autor

Jak to jest z tym wężem - 1J0955964F - 32.71zł? Jakaś średnica, szczególna budowa, etc?

I jeszcze pytanko dotyczące obejm - N10098001 - 3.25zł - czy można je zamienić czymś innym? Jaka jest ich budowa? Jakiś rysuneczek, wymiary? Niestety nie maja tego w ASO i trzeba czekać około tygodnia na sprowadzenie a wcześniej chyba będziemy działać z kolegą z forum aby to u mnie wszystko zamontować.

ten wąż jest na metry :gwizdanie: od razu mów ile potrzebujesz :wink4:

co do obejmów to ja nie mam i nic się nie dzieje :wink4:

Opublikowano

H4mm3R no węża potrzebuje 5 metrów bo tyle wg tej Twojej rozpiski trzeba? :evil:
Opublikowano
  • Autor

H4mm3R no węża potrzebuje 5 metrów bo tyle wg tej Twojej rozpiski trzeba? :evil:

coś koło tego, lepiej więcej niż mniej :wink4:

Opublikowano

I lepiej poszukaj gdzieś w motoryzacyjnym bo cena tego ORI szlauch'a jest z kosmosu

Opublikowano

H4mm3R masz taki wąż u siebie? :gwizdanie: Co do obejm to chyba odpuszcze jak da radę bez tego. :wink4: I jeszcze jedno. Wg VINu mam u siebie taki zbiorniczek do płynu... 8E0 955 453 BF to w tym wypadku nie muszę szukać innego zbiorniczka? :mysli: Ty miałeś też taki czy coś musiałeś zmieniać? Kolo w ASO powiedział mi, że teraz jest produkowany tylko jedna wersja zbiorniczków - właśnie taki o którym mowa wyżej. :mysli:

A do czego potrzebny jest schlauch 8E0955667 ? :mysli:

I lepiej poszukaj gdzieś w motoryzacyjnym bo cena tego ORI szlauch'a jest z kosmosu

To fakt. Cena węża za metr jest kosmiczna. Czy to jest jakiś specjalny wąż? Jakaś szczególna budowa, właściwości? :mysli:
Opublikowano

Normalny wężyk tyle , że jest plastikowy i "karbowany" a co za tym idzie lubi się z czasem przetrzeć i kosztuje krocie :wallbash:

Opublikowano
:kwasny: Jakaś średnica?
Opublikowano
  • Autor

H4mm3R masz taki wąż u siebie? :gwizdanie: Co do obejm to chyba odpuszcze jak da radę bez tego. :wink4: I jeszcze jedno. Wg VINu mam u siebie taki zbiorniczek do płynu... 8E0 955 453 BF to w tym wypadku nie muszę szukać innego zbiorniczka? :mysli: Ty miałeś też taki czy coś musiałeś zmieniać? Kolo w ASO powiedział mi, że teraz jest produkowany tylko jedna wersja zbiorniczków - właśnie taki o którym mowa wyżej. :mysli:

A do czego potrzebny jest schlauch 8E0955667 ? :mysli:

Nie, nie mam bo mi to w ASO zakładali.

Co do zbiorniczka, faktycznie jest jeden typ przystosowany na dwie pompki :wink4:

A ten szlauch to de facto taka rułka na szybkozłącze do pompki, nie trzeba tego montować. Poza tym były dwie wersje...

Normalny wężyk tyle , że jest plastikowy i "karbowany" a co za tym idzie lubi się z czasem przetrzeć i kosztuje krocie :wallbash:

Co Ty pitolisz, chyba w życiu tego nie widziałeś. Gruby gumowy wąż, musi trzymać na pompkach, bo w brew pozorom jest tam spore ciśnienie. Zimą go nie rozerwie jak coś przymarznie...