Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Audi bose-Tylne głośniki grają ciszej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam bose system i rns-d. Przy ustawieniu fader środkowym - neutralnym tylne głośniki grają znacznie ciszej niż przednie.

Czy ktoś z kolegów może mi powiedzieć czym to może być spowodowane. Czy może uszkodzony jest wzmacniacz tylnych głośników ?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zależy o ile ciszej, na pewno nie powinieneś ich słyszeć siedząc na przednich siedzeniach.

Opublikowano
  • Autor

Trudno określić o ile ciszej. Faktycznie siedząc na przednich siedzeniach nie słyszę tylnych głośników ale siedząc na tylnych siedzeniach mam wrażenie że słyszę tylko przednie głośniki. Wcześniej miałem corolle e12 z fabrycznym nagłośnieniem i mam wrażenie, że tam przednie tylne grały tak samo głośno. Czy w Audi cichsze tyły to normalna sprawa, czy u innych jest podobnie?

Opublikowano

jak masz radio zmienione na nie ori, to normalne. Ja mam JVC i tył podłączony za pomocą chinczy do radzia przez wzmacniacz z zestawu Bose. Radio ma przekierowaną moc na tył żeby było go trochę słychać, jest to w większości bass. Jak chcesz żeby wszystko grało tak samo to podłącz głośniki z pominięciem wzmacniacza, tak jak głośniki z przodu. Radio ma pewnie 4x50 W i to wystarczy do napędzenia oryginalnych głośników.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też zmieniałem radyjko na inne obecnie mam Pioneer i tył gra ciszej ale to jest norma po wymianie radia z fabrycznego mi ten problem nie przeszkadza bo nie jest to tak kolosalna różnica :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki rns-d jest jak najbardziej oryginalne :naughty:

Czy może to być walnięty wzmacniacz tyłów, czy wtedy w ogóle by nie grały ?

Pozdrawiam.