Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Problem z abs-em świeci i gaśnie po 2 sek i świeci znowu po 2 min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z a4 2.6 abc chodzi mi dokładnie o abs jak odpalam auto to abs świeci na 2 sek i gaśnie i po około 2 min znowu świeci nawet bez ruszania auta z miejsca błąd na vagu to 302 Przekaźnik elektrozaworu ABS-J106 więc pompę zmieniłem i dalej ten sam błąd na vagu jaka może być jeszcze przyczyna tego Panowie ratujcie mnie bo już nie wiem co to może być więcej Pozdrawiam i czekam na pomoc

Opublikowano

A jak z akumulatorem sprawa wyglada??

Opublikowano
  • Autor

właśnie ze aku jest nowe czujniki w kołach sprawdziłem i na każdym jest po 1kΩ i dalej nie wiem gdzie jest problem jeszcze jest taka rzecz jak stoję zgaśnie kontrolka abs i tylko ruszę to odrazu świeci znowu a drugie pytanie czy pompę abs powinno sie słyszeć jak stoi się w miejscu ?? dziękuję za zainteresowanie

Opublikowano

Sprawdź kostkę sterownika ABS pod kanapą z tyłu, pamiętam że ktoś miał taki problem, że jak tylko ktoś usiadł z tyłu na kanapie to zaczynały się dziać jaja z ABSem

Opublikowano
  • Autor

Witam chwilowo miałem brak dostępu do neta ale już mam sprawdziłem kolego ten sterownik całą kostkę i jest oki i dalej nie wiem w czym jest problem ma ktoś może schemat całej instalacji abs?? wiem ze pompę abs mam bosch 5.0 i sterownik też bosch ale prosił bym o schemat to może cała instalacje sprawdzę i może znajdę usterkę jak zrobię to napiszę co było dla następnych jak by mieli taki sam problem jak ja

Opublikowano
czy pompę abs powinno sie słyszeć jak stoi się w miejscu ??

nie

sprawdź jeszcze czy czujniki masz dobrze powkładane

Opublikowano
  • Autor

Witam problem rozwiązany miałem przerwany jeden kabel pin 2 w kostce sterowniku abs pod kanapą a 8 pin w kostce przy pompie kolor kabla jest żółty więc jeśli ktoś będzie mieć taki problem to może być uszkodzenie w połączeniu sterownika abs z pompą abs

Marek Pozdrawiam