Opublikowano 19 Października 200718 l W dniu dzisiejszym w moim aucie zagościła nawigacja. Montaż jest absolutnie bezproblemowy ... poza anteną. Zakupiłem tradycyjna antenę gps i natknąłem na problem. Bez względu na miejsce jej umieszczenie ( za zegarami, za schowkiem przy bezpiecznikach , na desce rozdzielczej ) łapie na zmian 0 i 1 satelitę. Po wystawieniu anteny przez szybę odrazu jest 5. Doczytałem w specyfikacji auta ze wyposażone jest ono w szybę solar czy jakoś tak . Montaż oryginalnej anteny na dach na chwile obecna odpada ze względu na gwarancje. Czy macie pomysł na miejsce gdzie umieścić antenę? Pozdrawiam Jakub
Opublikowano 19 Października 200718 l Nie wiem dokładnie, ale może jak auto ma solarne szyby i to wpływa na zły zasięg to umieść antenę w bagażniku albo gdzieś pod maską np. w okolicy ECU lub w bagażniku w schowku gdzie jest miejsce na zmieniarkę. Nie wiem czy to zadziała, ale przyszło mi to na myśl. Proszę odrazu nie zrypać mojego postu, miałem chwilowy przebłysk w mózgu. :>
Opublikowano 20 Października 200718 l Autor Nie wiem dokładnie, ale może jak auto ma solarne szyby i to wpływa na zły zasięg to umieść antenę w bagażniku albo gdzieś pod maską np. w okolicy ECU lub w bagażniku w schowku gdzie jest miejsce na zmieniarkę. Nie wiem czy to zadziała, ale przyszło mi to na myśl. Proszę odrazu nie zrypać mojego postu, miałem chwilowy przebłysk w mózgu. :> Czy są może jakieś inne pomysły na umiejscowienie anteny ?
Opublikowano 20 Października 200718 l a może antenka GPS ale taka mała na magnesie ? kabel ładnie schowasz a antenka na dachu napewno spełni swoje zadanie.
Opublikowano 20 Października 200718 l Autor Antena zainstalowana przy bocznej tylnej szybie pod plastikiem w którym jest kratka daje 6-8 satelit w deszczową pogode. Wynik uważam za satysfakcjonujący. Dziękuje wszystkim za propozycje:) :oklaski: