Opublikowano 26 Listopada 201015 l witam, mam male pytanie. Otóż zauważyłem ze tarcze hamulcowe w momecie gdy nimi krece ciegle szoruja o klocki i zaraz sie zatrzymuja jak przestaje krecic. Moze by to nie zwrocilo mojej uwagi, gdyby nie fakt ze jedna tarcza z czterch kreci sie bez oporu i robi sama jeszcze pare obrotow bez mojego udzialu w przeciwienstwie do pozostalych. Czy klocki powinny caly czas delikatnie ocierac o tarcze , czy krecic swobodnie jak w tym jednym
Opublikowano 26 Listopada 201015 l masz do rozbiórki pozostałe 3 zaciski i do czyszczenia prowadnice i tłoczki z uszczelnieniami
Opublikowano 26 Listopada 201015 l kurde jak to jest z tymi tarczami powinny sie obracac luźno jak w rowrze czy delikatnie obcierać ? bo rożnie piszą ludzie?
Opublikowano 26 Listopada 201015 l powinny obracać sie bez oporu, jak delikatnie trze to nic sie nie dzieje najważniejsze aby podczas jazdy tarcze były zimne
Opublikowano 26 Listopada 201015 l Autor tarcza powinna sie kręcić czy odrazu zatrzymymac , oczywiście bez kola bo wiadomo ze felga z opona trochę wazy i silą rzeczy się kreci jakiś czas po zakręceniu
Opublikowano 26 Listopada 201015 l powinna sie krecic ale tylko z tyłu z przodu dochodzi dodatkowo bezwładnośc półosi i opór mechanizmu róznicowego