Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zapalniczka słabo grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj chciałem użyć zapalniczki i okazuje się że nie nagrzewa się , tzn, nagrzewa ale słabo i nie idze odpalic papierosa... wogole to nie wciska sie jej tylko trzeba cały czas trzymac zeby zaczela sie nagrzewac , co jest, musze wymienic zapalniczke? czy cos sie mogło zaciąć ?

Opublikowano

:hi:

Możesz spróbować lekko podgiąć blaszki wewnątrz, uważając by nie zrobić zwarcia bo szkoda bezpiecznika. dzieję się tak jak wkłada się byle co :decayed:

To znaczy wtyczki ładowarek i inny pierdolników są nieco szersze by się trzymały i rozpychają i takie są efekty. Dlatego jak kolega palący to ja radził bym założyć rozgałęźniczek na wszelkie pierdolniki podłączony do instalacji, a zapalniczka niech pełni swoją funkcje. Wiem też że te blaszki pod wpływem czasu i temperatury tracą swoją elastyczność co raczej nie powinno mieć tu miejsca. Co innego co innego 30 letni golf :decayed:

A i tak wogóle to w zapalniczce niema jakiegoś magicznego mechanizmu tylko rozgrzewające się te blaszki rozszerzają się rozszerzając te blaszki trzymające i zapalniczka wyskakuje i :palacz:

Opublikowano

może się przepaliła miałem tak w b6 ale przy zmianie tunela była druga zapalniczka i poprzedniej jeszcze nie sprawdzałem ,podmień od kogoś sam wkład jak będzie grzał to będziesz wiedział czy u ciebie wkład czy gniazdo niedziała

Opublikowano
  • Autor

gniazdo działa bo jak podłącze nawigacje to jest ok tylko wklad zaplaniczki chyba sie zepsuł

Opublikowano

w takim pewnie wkład do wymiany

Opublikowano

:good:

najlepiej kup nowa i wymień to nie są duze koszta a efekt na pewno zadawalający :decayed:

Opublikowano

Podegnij jak mówiłem. Wkład pewnie grzeje tam trudno by się spaliło, oczyść i grzej ;)

Opublikowano
  • Autor

dzieki miałeś rację :) odgiąłem blaszki i wszystko działa :) tylko teraz zapalniczka po nagrzaniu aż wyskakuje z otworu .... chyba za mocno odgiąłem i za mocno sprężynuje

Opublikowano

:good:

najlepiej kup nowa i wymień to nie są duze koszta a efekt na pewno zadawalający :decayed:

ja tak zrobiłem i nic to samo, więc lepiej spróbować tego podgięcia blaszek o którym mówi zdzis bo po co wydawać hajs na próżno

Opublikowano

i Uważać co się wkłada. Od zasilacz tak się odginają chamsko i takie efekty. :disgust: Mam tak samo ale zapalniczki nie używam więc nic nie robie

Opublikowano

potwierdzam, zdzis podziękował, podgięcie blaszek ożywiło zapalniczkę :decayed: