Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Felgi - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam;

kupiłem ostatnio felgi tylko chyba nie będą pasowały 6Jx15 ET45 - z tego co wyczytałem to producent zaleca 6,5Jx15 ET33 lub 7Jx15 ET39 do opon 195/65 (takie chcę zimówki) a te 6J to są do B5 - macie może jakieś doświadczenia z jazdą na tych 6J ET45 w B6 ????? może będą pasowały ??????

pozdr/

Opublikowano

opony będą pasowały a ET możesz zmniejszy zakładając dystansy...

Opublikowano
  • Autor

no tak tylko te 'dystanse' kosztują ok. 100zł - a felgi kupiłem za 200zł - chyba poszukam 6,5j lub 7j z odpowiednim ET a te sprzedam;

Opublikowano

przecież ET 45 jest zalecane i standardowe sie mnie zdaje to masz fele dobre :thumbup:

szerokość felgi 6cali też jest ok i opona 195 Ci z tego nie spadnie , także zrobiłeś biznes kupując fele za 2 paki i sie nie musisz ich pozbywać.

Opublikowano
  • Autor

chyba nie; w instrukcji jest: 6,5Jx15 ET33 (przy 195/65) 7Jx15 ET39 (przy 195/65) i 7Jx16 ET42 (przy 205/55) i tylko tyle; [br]Dopisany: 27 Październik 2007, 16:46 _________________________________________________tamte dane są z niemieckiej instrukcji w brifie jeszcze znalazłem coś takiego: 7,5Jx17 ET45

Opublikowano

7Jx16 ET42 (przy 205/55)

7,5Jx17 ET45

jeżeli te wchodzą to ta Twoja tym bardziej wejdzie :chytry: :th:
Opublikowano

Kezor, nie chodzi o to. Adambo ma naped quattro, inne hamulce, wieksze zaciski. U niego mozliwe, ze musi byc felga bardziej wysunieta do zewnatrz, zeby nie ocierala o zacisk. Dlatego ma fabrycznie podane et33. A przy 17 calowej feldze, ktora jest szeroka 7,5 cala pomimo ze jest et45 bedzie pasowalo, bo felga jest szersza o 0,5cala czyli 12,5mm co wychodzi na jedno z osadzeniem i roznica ET 33 a 45 gdzie rowniez jest prawie 12mm roznicy (oczywiscie dzielac fifty fifty po 6mm na lewo od osi felgi i na prawo :)

Ale pogmatwalem :D ALe mysle, ze zrozumiale :D:D

Opublikowano

no to zdejm koło i przyłóż ta fela do piasty i sprawdź :foch: jak dla mnie wejdzie ;] ale w razie czego moge sie zamienić na napędy i hamulce :evil:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

wracając do tematu; jakby ktoś miał zamiar takie kupić - to niech kupuje :) wszystko OK; pasuje i nic nie ociera; przejeździłem zimę zmieniam na letnie :)