Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czyszczenie IC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio wymienialem olej w sowim :audi: w pewnym warsztacie. No i mechanik gdy wyciagal filtr oleju, ten mu sie lekko przechyli i troche oleju chlaplo mu na intercooler :bicz: :bicz3:.

Oczywiscie wszystko odrazu wyczyscilem szmatka ale sie zastanawiam czy by go czyms nie oplukac? No i czy te chlapniecie nie zaszkodzi mojemu IC?

Moze jestem troche przewrazliwony ale gdy oddaje swoj samochod w obce rece to zawsze mam obawy zeby ten ktos czegos nie spieprzyl...

P.S. A ta nawiasem mowiac, strasznie u nas ciezko o porzadnego mechanika :(. Nie wiem, chyba wiekszosc wybyla za granice :).

Opublikowano

Gdzei filtr oleju a IC. Niezle tam akrobacie wyczynial.

Mozesz caly IC wyjac przemyc z zewnatrz np.nafta, a pozniej woda splokac i przy okazji w srodku go przemyjesz.

Opublikowano

A na pewno chlapnął na IC?? Przecież ciężko go pochlapać olejem w tym silniku. Olej nic nie zrobi IC, nie jest żrący najwyżej troszkę brudu ci złapie bo będzie tłuste w tym miejscu gdzie było chlapnięte. A jak chcesz to możesz go przemyć tak jak pisał Voucher. Od oleju nic mu nie będzie, w środku na pewno jest troszkę oleju od turbiny i nic mu nie jest.

Opublikowano

Możesz psiknac najpierw nafta lub benzyna ekstrakcyjną z rozpylacza na IC, a później wodą pod ciśnieniem np.karcherem,jak nie masz to podjedź na myjnie gdzie myja silniki.Zbytnio to nie ma sie czym przejmować.

Swoja drogą to co ten mechanik wyczyniał z tym filtrem? ,pewnie niedopity był,łapy sie trzęsły a Ty mu zawróciłes głowe wymiana oleju :D

Opublikowano

A zmieniać samemu to taki problem? :)

Olej to jedna z łatwiejszych wymian...a najlepsze jest jak już masz wszystko poskręcane i wytarte i zalewasz nowym :dance:

Opublikowano

Olej to jedna z łatwiejszych wymian...a najlepsze jest jak już masz wszystko poskręcane i wytarte i zalewasz nowym :dance:

Pod warunkiem, że masz gdzie i jak spuścić stary :)

Opublikowano

Szok. To trzeba być magikiem żeby tak zrobic :)

A swoja drogą jedna ulewa i będzie wszystjko czyste także wrzuc na luuz.

Opublikowano

Ja wymianę zrobiłem na chodniku!!!

Opublikowano

Simon

Ja wymianę zrobiłem na chodniku!!!

no ale że co ?? stary olej z silnika też został na tym chodniku ?? :kox: koniec OT

Opublikowano
:D Nie do jakiejś miski zlałem i do roboty zawiozłem...