Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] HELP! Podłączenie Wzmaka Pod RNS-E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy mam rozebrane autko bo ciągnę kabelki pod wzmaka i problem wystąpił przy rns-e jest tam kostka bodajże iso i nie ma gdzie wpiać mini iso z rca ;(

jaka przejściówkę trzeba :confused4:

kostka która jest fabrycznie wygląda tak:

http://img337.imageshack.us/img337/1808/adapter22.jpg

zaznaczona na różowo

czy to ta przejściówka z tego zdjęcia jeśli tak to jak ona się nazywa?

Opublikowano

Przecież na górze na RNS-E masz rozpiskę gdzie co na którym pinie jest.

Na zdjęciu jest przejściówka ??? nie wiem do czego konkretnie. W każdym razie jest tam jakieś przejście z ISO na ISO2.

ISO2 jest w RNS-E.

Przy czym to ISO2 ze zdjęcia nie jest kompletne bo do tego idą jeszcze dwie uzupełniające kostki. Jedna do zmieniarki a druga między innymi właśnie ma RCA. Kostki te są wpinane w odpowiednie miejsca we wtyczce głównej zwanej też FAKRA, tej co przedstawia twoje zdjęcie.

Opublikowano
  • Autor

wpiąłem się w piny odpowiadające za system bose tzn sygnał LF (pin nr 3) i RF (pin nr 9) wspólna mase (pin nr 8) i remote (pin nr 13) w tej kostce która tam była (zielona z wyjątkiem remote było w brązowej) :naughty:

nie kombinowałem już z przejściówkami bo tego jest multum i trudno się połapać która jest potrzebna :mysli: irytuje mnie tylko to iż wszędzie u nas na forum gdzie czytałem pisano że potrzebna jest kostka mini iso i po sprawie, a tu zonk gdy wyjąłem zabawki :shocked: no ale poradziłem sobie to najważniejsze :>

Opublikowano

No rewelka większej rzeźby jeszcze nie widziałem. :polew:

Kostki mini iso masz w instalacji gdzie radio ma ISO1 (concert itp) a nie ISO2 (RNS-E) szkoda że nie czytasz forum

dokładnie.

Sygnał do wzmaka masz na pinach 3,5,9,11 w kostce C. Masa na 8 kostka C albo z obudowy radia. Różnie to wychodzi z tą masą czasem są zakłócenia trzeba popróbować.

Opublikowano
  • Autor

no no tak właśnie zrobiłem jak pisałeś :tongue4: a czy to taka rzeźba -być może- ale no cóż ważne że się udało :dance:

Opublikowano

Pisząc "rzeźba" miałem na myśli sposób podłączenia kabli czincz do gniazda, że nie zastosowałeś przejściówki FAKRA-CZINCZ. Mam nadzieję że chociaż zastosowałeś piny do wtyczek w RNS-E a nie bezpośrednio polutowałeś do kołków. Właśnie siedzę nad takim egzemplarzem i próbuję uratować potopione lutownicą gniazdo i pogięte kołki.

Opublikowano
  • Autor

no nie aż taki świr to ze mnie nie jest :kox: ale też nie zrobiłem tak jak pisałeś wymyśliłem własną metodę :naughty:

a mianowicie po prostu włożyłem odizolowane końcówki kabli w istniejące miejsca i cienkimi bzytkami (tj. opaskami zaciskowymi) złapałem od razu przy kostce do kabli które już były. Daje to pewność że kabelki nie wylecą i będą miały styk a kwestia wymontowania w razie "W" to tylko przecięcie bzytki wyciągnięcie kabla i już :decayed:

zero ingerencji lutownicą = zero strat w czym kolwiek :-)