Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Co wybrać? Skrzynia czy głośniki na pułke?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

w mojej audi miałem radio audi BETA wiec nic specjalnego, z przodu głośniki oryginalne, a z tyłu na pułce nie mam nic, żadnych starych głośnikow ani maskownic poprostu bez dziur.

założyłem radio Pioneer które jeździło w poprzednim aucie, chce na przód założyć 13 cm jakiś zestawik albo 16 cm ale tu będzie trudniej, natomiast mam też pół roczne głośniki 6x9 hertz wersja CDX-690 bodajrze, grają bardzo ładnie i tutaj właśnie kieruje moje pytanie...

czy na przód dać 13 czy 16 cm?

czy na tył dać te moje hertz-y i skrzynie czy samą skrzynie?

dosłownie chodzi mi oto czy jak założe samą skrzynie i na przód 13 cm to będzie to bardzo przyjemnie grało czy jeszcze dołożyć na pułeczke te hertz-e... chodzi mi o bass i głos wmiare głośny a dodam że słucham różnej muzyczki od techno do dance...

czy założyć 16 cm w drzwi i tylko hertz na tył?

jak myślicie? dodam że pieniądze nie grają roli bo kupie coś w zależności od kwoty będącej w moim posiadaniu... raczej ogólnie jestem za firma HERTZ bo wiem że to dobry sprzęt!

Opublikowano

Dobry przód, wygłuszony + poprawnie zamontowany do tego skrzynka dla uzupełniania niskiego pasma i nic więcej nie potrzeba :thumbup:

Opublikowano

Dobry przód, wygłuszony + poprawnie zamontowany do tego skrzynka dla uzupełniania niskiego pasma i nic więcej nie potrzeba :thumbup:

zgadzam sie z kolegą... aktualnie pracuje nad modyfikacja fabrycznego audio, docelowo maja byc po dwie 16 w drzwiach plus 2x30cm basu w skrzyni i to wszystko na trzech wzmakach... ale nie wiem czy do lata skoncze bo strasznie wolno mi to idzie..

Opublikowano

Plany podobnie jak u mnie ;) ale czemu aż 3 wzmacniacze? Do subwooferów będziesz dawał dwa monoblocki?

Co jeszcze do tematu: warto zrobić dobry przód i zamiast ładować kasę w tylne głośniki dobrze przygotować miejsce pod głośnik. Po nawet najlepszy głośnik nie zagra dobrze bez odpowiedniego przygotowania miejsca montażowego. Chyba że bardzo często wozisz pasażerów z tyłu i żeby im umilić słuchanie muzyki możesz wsadzić w półkę jakieś tańsze głośniki. Bo cudów nie warto tam wkładać. Takie jest moje zdanie :)

Opublikowano
  • Autor

tylko troche mam obawy czy dźwięk będzie wporzo czy wogule usłysze jakieś słowa piosenek czy tylko bass:P

heh ja, jak by coś to kupie troszke gorszej klasy niż tu wystawił kolega sprzęcik bo na przód zestawik taki:

http://www.allegro.pl/item257167730_infinity_ref_5020cs_pakiet_bonusow_od_dealera.html

lub

http://www.allegro.pl/item259736084_hertz_esk_130_super_jakosc_hurtownia_katowice.html

a do bagażnika coś żeby za całość zapłacić 1200 zł...

wiem że nie będzie to WYPAS no ale i tak wielki postęp jak dla mnie że wkońcu dorobiłem się bassu z bagażnika a nie z pułeczki tylko :>

Opublikowano

Ja osobiście na przód wpakowałbym 16cm warto dołożyć. A konkretnie obstawiałbym ten model http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178&kid=179&pid=945 .Bardzo przyjemny kickbass i nieostre wysokie tony. Mają bardzo pochlebne opinie :th:

Opublikowano
  • Autor

więc w pierwszej kolejności będzie przód, myślałem nad 13 bo wiem że spokojnie wejdą, w fordzie też przerabiałem na 16cm ale odwaliłem kaszane:P

chodzi oto że mam poprostu na zbyciu mało używane głośniki 6x9 HERTZ na gwarancji model CDX 690 dałem 285 zł i zastanawiam się czy założyć je czy poprostu gdzieś sprzedać...

musiał bym uslyszeć jak gra jakieś audio w audi A4...:)

tylko nie bardzo jest jak!

to może więcej przykładów na dobry przód...???

Opublikowano

Łoj przerobić drzwi w A4 na 16stki to jest roboty :thumbdown: Chyba że pokusisz się o gotowe panele ale to tanie nie jest

Opublikowano

Łoj przerobić drzwi w A4 na 16stki to jest roboty :thumbdown: Chyba że pokusisz się o gotowe panele ale to tanie nie jest

Froger34 a Ty widzisz dużą różnicę miedzy dobrą 13 , a 16 w przednich drzwiach jeśli większość niskich tonów idzie na skrzynie ?? Tak pytam , bo dla mnie jest ważne, żeby grało czysto i przyjemnie dla ucha, głuchy nie jestem , ale do audiofila mi daleko. Porównywałem mój zestaw z JBL POWER P 650C i wydaje mi się , że biorąc pod uwagę ilość pracy i dodatkowych kosztów w kategorii ilość kasy, czasu/ jakość dźwięku jest nieopłacalna dlatego odpuściłem 16. Ale ja mam sprzęt, która ma mi umilić czas spędzony w aucie, a nie pod kątem zawodów itp. :>

Opublikowano

Sam mam 13stki z przodu na panelu i powiem szczerze jakie są moje odczucia... Brakuje średniego tonu i szybkiego kickbasu. Dobrze gra wysokimi i długim głębokim basem ale przy szybszej muzie sub strasznie spowalnia i głośniejsze słuchanie staje się męczące i monotonne. Warto dołożyć na 16stki. Narazie ja pomęczę się z 13stkami. Ale docelowo będą 16cm.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

porzadne 13 na przod, do tego porzadne wygluszenie drzwi, no i jakis sub do bagaznika na wzmaku, i tyle czego wiecej panowie potrzeba :thumbup: z 16 duzo roboty choc mooze efekt wymierny, nie wiem nie sprawdzalem, ale mysle ze jakis odseparowany zestaw 13 spokojnie daje rade :thumbup: