Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] lampy Valeo. jakie żarówki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie kolegów. Ostatnio dnie takie krótkie, szybko ciemno i cały czas jeździ sie na światłach. Jednak moje światła nie dają mi zadowolenia (marna widoczność). Zacząłem dużo czytać o światłach ksenonowych itd. Znalazłem artykuł http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74878 o oznaczeniach reflektorów. I tu stanąłem przed wielkim dylematem. Mój reflektor ma oznaczenie 04HC oraz tuż obok 00DC i 04HR. Czy w mojej lampie powinien być ksenon ?

Opublikowano

Pod ksenon oznaczenie jest D2S o ile się nie mylę

Opublikowano

Pod ksenon oznaczenie jest D2S o ile się nie mylę

i takie oznaczenie powinno być zarówno na kloszu jak i na soczewce, u mnie jest na kloszu, a soczewkę mam zwykłą na H7, co nie znaczy że nie możesz tam włożyć Xenonu Hid, byle była jakaś ludzka barwa, maksymalnie 6000K :hi:

Opublikowano
  • Autor

no też tak myślałem kolego. ale sprawdzając oznaczenie na tej stronce http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74878 wynika że moje oznaczenie DC oznacza ksenonowe mijania :blink:[br]Dopisany: 20 Grudzień 2010, 18:57_________________________________________________no tak kolego to oznaczenie mam na kloszu. Na soczewce niewiem gdyż nie zaglądałem tam w głąb reflektora... W takim razie prosze Cie o porade co zrobić

Opublikowano

a masz spryskiwacze reflektorów? Ja bym na Twoim miejscu założył Xenon HID 5000K, świeci na biało i jest miód malina :good:

Opublikowano
  • Autor

no spryskiwaczy niestety niemam... :confused4: ale musze coś zadziałać bo tak jak teraz świeci to porażka.... :wallbash:[br]Dopisany: 20 Grudzień 2010, 19:14_________________________________________________

Ja bym na Twoim miejscu założył Xenon HID 5000K, świeci na biało i jest miód malina :good:

a co na to powiedzą panowie na stacji diagnostycznej czy kochani stróże prawa ?

Opublikowano

no spryskiwaczy niestety niemam... :confused4: ale musze coś zadziałać bo tak jak teraz świeci to porażka.... :wallbash:[br]

może masz odbłyśniki do regeneracji, wtedy nawet montaż Hidów nie pomoże, gdzieś jest o tym wątek na forum :wink4:

a co na to powiedzą panowie na stacji diagnostycznej czy kochani stróże prawa ?

wszystko zależy na kogo trafisz :wink4:, ale 5000K, daje białą barwe także nie martwiłbym się o to :wink4:

Opublikowano
  • Autor

znaczy sie w najgorszym wypadku dobra gadka i wymiana przy nich na h7 :wink4: dzięki wielkie kolego za poradę :hi:

Opublikowano

znaczy sie w najgorszym wypadku dobra gadka i wymiana przy nich na h7 :wink4: dzięki wielkie kolego za poradę :hi:

:wink4: