Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Jaki układ wydechowy? Remus, Milltek, Magnaflow, Blueflame czy Custom?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Jestem SZALENIE zadowolony a ze dodatkowo mam High Flow Cat turbina ssssssyczy 2-3 razy glosniej :kox:cos pieknego :kox: i to przy zwyklej K03 :decayed: pod K03-073 jest ponoc podobnie

a przy K04-015 jest total orgazm...tak pisza za oceanem :grin:

zobacze moze sobie sprawie wieksza syczawe bo wtryski 386ccm juz mam :wink:

----------------------------------------------------------------------------------------------------

ps. rozmumiem, ze masz cos takiego :eusathink:jak tak to mnie sie podoba :kox:

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam panowie. Pozwolę sobie zadać pytanko bo temat bardzo podobny dot.wydechu. Mianowicie zachciało mi się podwójnego wydechu w moim 2.0 alt. Wydech wiadoma rzecz podpasował z 1.8T. Kupiłam wydech środkowy i dwa końcowe(komplet) żadnych dziur czysty ładny. Okazało się że po odpaleniu pierdzi identycznie jak każdy inny dziurawy tłumik W trasie kaplica głośno w środku płakać się chce?. Pytałam po różnych forach itd odpowiedzi różne. Mechanik twierdzi że to wina środkowego mimo tego że ładny z wierzchu to może być wypalony. Nie wiem co teraz robić inwestować w drugą używkę?. Jest to możliwe że jest wypalony. Doradzcie co robić w jaką iść stronę.

Opublikowano

Mechanik prawdopodobnie ma rację,i raczej bez podmiany środkowego tłumika śię nieobejdzie,spróbój zapytać na autozłomie

czy istnieje możliwość kupna z gwarancją rozruchową:hi:

Opublikowano
34 minuty temu, gregoricos napisał:

Mechanik prawdopodobnie ma rację,i raczej bez podmiany środkowego tłumika śię nieobejdzie,spróbój zapytać na autozłomie

czy istnieje możliwość kupna z gwarancją rozruchową:hi:

Czyli jednak istnieje możliwość że ten tłumik jest wypalony. Kurde a tak ładnie z wierzchu wygląda

Opublikowano

Jeżeli jest jak piszesz,to ewidentnie jest czymś przytkany;)

Opublikowano

No tak tylko z każdej końcówki opary wychodzą obficie i po równo

Edytowane przez monia12

Opublikowano

No to żeczywiśćie tródno zawyrokować o przyczynie,ale jeżeli przed wymianą było dobrze,a wszystko zmieniło śię na gorsze po wymianie z 1.8T,to chyba tu leży przyczyna,

a może tłumiki przeznaczone do 1.8T,nie sa kompatybilne z 2.0 ,może ktoś bardziej obeznany w temacie wydechu coś jeszcze Ci doradzi:hi:

Opublikowano

Też o tym pomyślałam dla tego zapukałam do tego działu. Nagralam filmik jal to brzmi

Edytowane przez monia12

Opublikowano

Prawdopodobnie będziesz muśiała wrućić do Swojej wersji,lub zrobić swap na 1.8T:)

Opublikowano

Spróbuję jeszcze z innym tłumikiem środkowym Jeśli będzie to samo. To masz rację.

Opublikowano

,a tak swoją drogą,to wydech na dwa kominy jak dla mnie też wygląda super,życzę cierpliwośći

byćmoże będzie nagrodzona:hi:

Opublikowano

Dodam jeszcze że takie głośne pierdzenie jest tylko na zimnym silniku kiedy jest na obrotach. Jak już zejdzie z obrotów i chodzi na luzie to wszystko jest ok. Odgłos jak w każdym innym aucie. Dopiero kiedy dodam gazu do2tyś obr wysobywa się pierdziawka

Opublikowano

Dziś mechanik zdemontował środkowy tłumik i go rozciął Okazalo się że jest wypalony dla tego auto tak pierdzialo. Nie wstawi tłumika od 1.8 tylko spowrotem macierzysty od 2.0 i dospawa do niego złącze Y w ten sposób złączy z nim dwa koncowe wydechy. W tedy nie będzie problemu z pierdzacym dźwiękiem.