Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Audi a4, B5, 00, 1.9 TDI 115 KM - Radio dziwnie gra.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z jakością dźwięku. Posiadam z przodu 4 głośniki z tylu 2. Jak słucham radia to po jakimś czasie wyłączają się głośniki tylne a następnie po jakimś czasie sie włączają. Czy to może mięć wpływ związanych z anteną samochodową? Np kiedy jest stereo to grają wszystkie a jak nie ma, to tylko grają z przodu? W odbiorze radia nie ma żadnych szumów.

[br]Dopisany: 03 Listopad 2007, 12:21 _________________________________________________Dodam jeszcze za radio jest oryginale na kasety magnetofonowe.

Opublikowano

a jakie masz to radio, Concert? i czy nie było wymieniane na jakieś inny model z audi?

bo pod temat "wygrzewania procka" to chyba nie podchodzi bo wtedy są w ogóle problemy z regulacją głośności a tak jak piszesz u ciebie raz grają a raz nie.

Opublikowano

wygrzewanie procka odpada - raczej do sprawdzenia podlaczenia samego radia i okablowania do glosnikow oraz wzmacniacz - moze gubic fale i przeskakiwac wtedy z trybu stereo na mono i odwrotnie

Opublikowano
  • Autor

witam. Radio posiadam oryginalne AUDI. Podaje link ze zdjęciem: http://www.kanalyrss.com.pl/radio.jpg

Radio raczej nie było wymieniane ale ręki nie dam uciąć.

Z regulacją głośności to raczej nie ma problemu. Problem jest z zanikaniem dźwięku w tylnych głośnikach oraz z przodu wysokotonowych. Wzmacniacz jak się domyślam jest w radiu tak? :gwizdanie:

Opublikowano

to tak jak marinero pisze trzeba sprawdzić połączenia kabli, jeźeli chodzi o wzmacniacz anteny to jest razem z anteną.

Opublikowano

W twoim roczniku auta masz aktywana antene zasilana 12v ze wzmacniaczem przy antenie - zdejmij lamke sufitowa do oswietlania bagaznika i sprawdz czy masz takie male srebrne pudeleczko!! Jak to zrobic dokladnie przegladnij sobie watek w warsztacie - wymaiana anteny avant - z tego co pamietam byl taki watek z fotkami!!

Opublikowano

Masz w bagażniku głośnik ? Jeśli tak to ja miałem identyczny problem- raz głośniki tylne+sub grały raz nie.

Trzeba dostać się do tego głośnika w bagażniku(bok po lewej stronie)razem z nim jest wzmacniacz, w którym znajduje się wlutowany przekaźnik.To on jest przyczyną twojego nieszczęścia.Załącza on właśnie tylne głośniki i suba.Jedyna rada wymienić go na nowy.Ja akurat znalazłem podobny w pracy na jakiejś starej płycie ale można dostać taki w sklepie z elektroniką bez problemu.