Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z klimatyzacją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem który tak naprawdę nie wiem czy dotyczy klimy. Otóż chodzi o to że po włączeniu klimatyzacji nie leci powietrze przez środkowe słupki.Dokładnie tylko przez dwa środkowe,wszystkie inne dmuchają boczne i ten pod szybą z przodu również. Jednak zauważyłem też inne objawy które mogą pomóc w diagnozie problemu. Jakiś czas temu miałem sytuacje gdzie zawiesiło się radio.Było podświetlone ale nie grało nie dało się tego w żaden sposób wyłączyć,dopiero jak wyjąłem bezpiecznik od radia.Od tego czasu zaczął występować problem własnie z tą klimą że przez wywietrzniki na środkowej konsoli nie leci powietrze ani ciepłe ani zimne. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić??

Opublikowano

podepnij Vaga to ci wyskocza bledy w klimatronicu :cool1: pewnie ktoras klapa jest zacieta :confused4: wrzuc tu screena to obczaimy co i jak :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Chwilowo nie mam gdzie podpiąć :confused4: Najprędzej po Nowym Roku

Opublikowano

VAG wszystko powie, innej opcji nie widzę

Opublikowano
  • Autor

Dziś podłączyłem pod VAG 4.9 i nie wskazał błędów klimatyzacji. Jednak z własnych obserwacji zauważyłem że przy ustawieniu LO środkowe nawiewy sie uruchamiają tak samo jest jak ustawie HI w momencie gdy wcisne przycisk AUTO przestaja dmuchac powietrzem

Opublikowano

Dziś podłączyłem pod VAG 4.9 i nie wskazał błędów klimatyzacji. Jednak z własnych obserwacji zauważyłem że przy ustawieniu LO środkowe nawiewy sie uruchamiają tak samo jest jak ustawie HI w momencie gdy wcisne przycisk AUTO przestaja dmuchac powietrzem

Sprawdź jak leci powietrze ze środkowych kratek w zależności od tego czy masz włączony nawiew na nogi czy nie. u mnie przy nawiewie również na nogi środek jest prawie martwy... Po wyłączeniu nawiewu na dół środek zaczyna dmuchać że aż miło

Opublikowano
  • Autor

Marekg sprawdziłem to co zaproponowałeś i jest jak mówisz.Jak wyłączony jest nawiew na nogi to środek dmucha aż miło. Da się do jakoś naprawić żeby było jak kiedyś :confused4: gdzie klima na ustawiona na auto pięknie daje ze wszystkich otworów :)

Opublikowano
  • Autor

Wrclaguna a mógłbys dokładniej powiedziec co nalezy z robic,bo chyba cos zle robie. Zrobiłem co mowiłeś i nic sie nie zmieniło

Opublikowano

u mnie tak to działa chyba od samego początku jak mam samochód. na wiosnę było auto na serwisie klimy i przy okazji była diagnostyka. błędów nie było :blink:

Opublikowano

Sprawdź jak leci powietrze ze środkowych kratek w zależności od tego czy masz włączony nawiew na nogi czy nie. u mnie przy nawiewie również na nogi środek jest prawie martwy... Po wyłączeniu nawiewu na dół środek zaczyna dmuchać że aż miło

Jam mam tak samo i 0 błędów.