Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Uszkodzenie przez prywatną osobe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: dziś miałem taką sytuacje gdy wjechałem na swoją posesje przechodzień pchną bramę i ta uderzyła w zderzak mojego auta :wallbash: wezwałem policje i powiedzieli żeby sprawiedliwości szukać w sądzie czy ktoś się orientuje czy taka sprawa jest do wygrania pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi z góry :notworthy:

Opublikowano

pewnie że tak masz delikwenta to zakładasz mu sprawę i już dobrze jakbyś miał świadka :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Świadek to nie problem zresztą on się przyznał no i była policja jest notatka z tego zdarzenia :good: tylko czy taka sprawa jest do wygrania pozdrawiam

Opublikowano

no jasne że tak tylko kwestia tego ile będziesz na rozprawę czekał,pewnie z pół roku albo dłużej no i czy koleś jest wypłacalny na pieniążki możesz dłuuuuugo czekać :confused4:

Opublikowano
  • Autor

no tak tylko chodzi o zasadę ja chciałem się dogadać ale jak nie to nie nikt nie będzie obijał laluni :przebiegly:

Opublikowano

od niego w sądzie wytargasz więcej, ja za wgniotę na drzwiach wytargałem 2,5k

Opublikowano

zakładaj sprawę- jest nowatka sporządzona prze LPD więc podstawy prawne są- pewnie kosztorys naprawy lub rzeczoznawcę będziesz musiał wezwać

Opublikowano
  • Autor

to jak to jest kto ustala sumę ja czy sąd :mysli:

Opublikowano

to jak to jest kto ustala sumę ja czy sąd :mysli:

oczywiście biegły[br]Dopisany: 11 Styczeń 2011, 20:59_________________________________________________a sąd dowala tylko koszta procesu
Opublikowano
  • Autor

Dzięki koledzy powołuje się na wasze doświadczenie i jadę z tym koksem :notworthy:

Opublikowano

a chłop nie ma przypadkiem ubezpieczenia Ochrony Cywilnej w życiu prywatnym ?

może ma do jakiegoś ubezpieczenia mieszkania albo coś

wtedy prosta sprawa i kasę będziesz miał szybciej

Opublikowano
  • Autor
:hi: Witam nie wiem bo to była w ogóle babka i w dodatku pyskata dlatego była policja bo nie chciała się wylegitymować a jak tam z tym ubezpieczenie to nie wiem już w poniedziałek zakładam sprawę i mało tego jest to wszystko nagrane na monitoringu miejskim także chyba będzie dobrze co jak myślicie pozdrawiam :notworthy:
Opublikowano

Podajesz kwotę roszczenia, a sąd powołuje biegłego z zakresu techniki samochodowej i określa wartość szkody.

Nie przekombinuj z tą kwotą tylko :)

Jeśli sprawczyni ma OC, to rzeczywiście sprawa łatwiejsza, bo zgłaszasz szkodę do jej TU.

Ad. pozwu - pisz uproszczony.

No i każdy dowód opisz skrupulatnie, policjantów też możesz powołać jako świadków.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano
  • Autor

no tak to za lakierowanie zderzaka ile krzyknąć oczywiście interesuje mnie lakierowanie w serwisie audi :audi: :audi:

Opublikowano

trzeba było jej oddac z bramy w zderzaki i bylibyście kwita :polew:

jak mocowanie cale i zderzak bez dzuiry to za element 350-700

Opublikowano
  • Autor
:hi: byłem dziś w sądzie chciałem założyć sprawę ale odprawili mnie z kwitkiem stwierdzili żeby zgłosić się do prokuratury ale policjant stwierdził że i tak dostanę odmowę z prokuratury nie wiecie jak to jest czy ja mogę się uprzeć że chcę złożyć wniosek do prokuratora pozdrawiam :notworthy:
Opublikowano

jak to odmówili przeciez te pałki z tego zyją, normalnie na drodze cywilnej o zniszczenie mienia(chyba tak fachowo jak żle to poprawcie) i powinno przejść

Opublikowano
  • Autor

no tak ale szybciej będzie jak sprawa przejdzie przez prokuraturę i chodzi o kasę że będzie szybciej tylko czy policja może odmówić zgłoszenia do prokuratury bo dziś poinformował mnie że i tak dostane odmowę od prokuratora i nie wiem czy ten koleś w sądzie miał racje czy ten policjant [br]Dopisany: 17 Styczeń 2011, 16:43_________________________________________________przecież coś załatwić w tym cudownym kraju to mi urlopu może braknąć ;(