Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Problem z ogrzewaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie! mam audi a4 z 2005 roku 2.0 TDI przebieg 120tys. Od jakiegoś czasu mam problem z ogrzewaniem. Wczoraj wybrałam się w trasę 400km i całą drogę jechałam w kurtce choć temperature miałam ustawioną na 28 i nawiew na max. Jak włączyłam wycieraczki to nawiew jakby na chwilę przyspieszał i zaraz znów cichł i całą droge było zimno. Po trzy godzinnym postoju podczas spokojnej jazdy wszystko działało i było gorąco jednak gdy tylko wjechałam na autostradę i zwiększyłam predkość problem powrocił. Dodatkowo gdy wyłączam klimatronic coś skrzypi jakby w schowku od strony pasażera. Pomóżcie prosze bo w końcu zamarzne!!!! ;(

Opublikowano

Takie sa niestety uroki zimy,jedyne rozwiazanie to czekac az zrobi sie cieplej :hi:

warnwarn.gifOT

Opublikowano

Takie sa niestety uroki zimy,jedyne rozwiazanie to czekac az zrobi sie cieplej :hi:

aleś pomógł- jak już głos zabierasz to powiedz coś konstruktywnego- a nie złote myśli.

Iwona znajdz tutaj kogoś kto podepnie Ci vag i będzie wiadomo co się skończyło

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?board=83.0

Opublikowano

odpowiedź godna tego abyś dostał ostrzeżenie za pier*olenie głupot

Iwona, na początek trzeba podpiąć VAG i sprawdzić błędy

Opublikowano

Czy wskazówka temperatury płynu chłodzącego znacznie opada przy szybkiej jeździe ?

jeśli tak to uszkodzony jest termostat który się nie domyka co w efekcie powoduje że zbyt dużo płynu jest studzone przez chłodnicę.

Jeśli temperatura jest w normie w okolicach 90St to jedynie serwomotor sterujący zaworem nagrzewnicy może być winień ewentualnie klimatronik.

Na chwilę obecną rada to włączać obieg zamknięty wtedy nie będzie brało powietrza z zewnątrz więc nie będzie tak mocno schładzać nagrzewnicy może zacznie lecieć coś cieplejszego z nawiewu ale po jakimś czasie zaczną szyby parować i to jest minus.

Tak jak koledzy radzą trzeba podjechać do jakiegoś mechanika dysponującego testerem lub do nas w niedzielę na Sopota do Kr-ka to coś powinniśmy pomóc zdiagnozować VAG-iem i może naprawić :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Temperatura jest w normie 90st, tak czy inaczej szyby parują, oczywiście bardziej w tyle ale z przodu też są lekko zamglone dlatego całą drogą nawiew musiałam mieć włączony na przednią szybę, Na razie dziękuję za rady i złote myśli :> dam znać jak już coś bedzie wiadomo. Mam nadzieję, że nie bede musieć czekać aż zrobi się cieplej :tongue4:

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam ja mam ten sam problem podpowiedź kolego jaki miałeś problem i czy sie uporales pozdro