Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFC] Wymiana akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc wszystkim,

mam kłopocik....jak wymienić akumulator w a4 2,5 tdi bez utraty ustawień w pamięci i jak fizycznie wyjąć akumulator - próbowałem, poluzowałem śrubę micujuącą ale coś go trzyma od strony szyby i nie daje się ruszyć...

jeśli ktoś przeprowadzał taką operację prosze o wskazówki

pozdrawiam

Darek

Opublikowano

ja mialem ten sam problem w bp 1,9 tdi.

poradzilem sobie na parkingu pod blokiem.

jesli chodzi o problem z zanikiem ustawien - wymienialem akumulator z podtrzymaniem napiecia, tzn mialem takie kabelki z kleszczami, drugi samochod ze sprawnym aku i szwagra do pomocy - poluzowalem klemy podpialem kleszczyki, szwagier trzymal kleszczyki - ja zsuwalem klemy - pamietaj, aby nie zrobic zwarcia,

jesli chodzi o wyjecie aku - trzeba zdemontowac pas podszybia przy filtrze pylkowym, odkrecic zacisk i przesunac akumulator zeby wyjac dolna krawedz z kieszeni

powodzenia

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja wymienialem w tym tygodniu akumulator w swojej b6 1.9tdi bez podtrzymania napiecia na poczatku sie obawialem ale sprubowalem i nic sie niestalo, autko bylo bez napiecia jakies 10 min i zadnych ustawien w pamieci nie stracilem poza przestawieniem zegara co nie jest zadnym problemem, zostala jeszcze swiecaca kontrolka od ESP ktora wylaczyla sie dopiero wtedy gdy wprowadzilem samochod w stan w ktorym powinien wlaczyc sie system wystarczy ruszenie z piskiem i

Opublikowano

zostala jeszcze swiecaca kontrolka od ESP ktora wylaczyla sie dopiero wtedy gdy wprowadzilem samochod w stan w ktorym powinien wlaczyc sie system wystarczy ruszenie z piskiem i

Hehe niezupełnie.

To była adaptacja czujnika kąta skrętu kierownicą. Ale jej się nie przeprowadza poprzez ruszanie z piskiem.

Opublikowano
  • Autor

Witam,

zrobiłem tę podmiankę z podtrzymaniem i......

zegar mi sie wyzerował, ale radio nie chciało PINu, alarmów zadnych nie było z wyjątkiem że zegar musiałem ustawić -wieć nie wiem czy ustawienia fabryczne pozostały czy nie

zatankuję i poobesrwuję spalanie....zobaczymy

:hi:

• 1 rok później...
Opublikowano

zostala jeszcze swiecaca kontrolka od ESP ktora wylaczyla sie dopiero wtedy gdy wprowadzilem samochod w stan w ktorym powinien wlaczyc sie system wystarczy ruszenie z piskiem i

Hehe niezupełnie.

To była adaptacja czujnika kąta skrętu kierownicą. Ale jej się nie przeprowadza poprzez ruszanie z piskiem.

a jak sie ja przeprowadza? bo ja tez musialem ruszyc z piskiem zeby mi zgasla :)