Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 AHU] Mocno dymi, brak błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od jakiegoś czasu zauważyłem ze moje auto mocno dymi przy większych obrotach(ponad 3000 obr).Gdy jeżdżę spokojne z prędkością do 100-120 km/h jest w miarę ok, natomiast gdy chcę "depnąc" trochę na trasie to masakra.. auto się rozpędza bez problemu do 160-170 km/h ale to co z tyłu się dzieje nie da się opisac...chmura czarnego dymu, niewidac nic do 200metrów za mną.. a wcześniej tak nie było. Ostatnio kupiłem sobie kabelek KKL mam też vag 4,09 oraz VCDS-Lite, podlączałem skanowałem błędów brak. Zapewne koledzy podpowiedzą ze trzeba by tzw. logi zrobic a ja mimo że czytałem o tym trochę nie bardzo wiem jak się zabrac do tego i którym programem będzie lepiej ??? może ktoś coś podpowie ??[br]Dopisany: 16 Styczeń 2011, 13:16_________________________________________________Oczywiście miało by A4 B5 w tytule.. sorry

Opublikowano

sprawdź szczelność dolotu :cool1:

Opublikowano

przy nieszczelności dolotu powinien wejść w notlauf-a :mysli:

skoro błędów brak to może coś z paliwem nie teges ,albo układem wydechowym :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Szczelnośc dolotu sprawdzałem już wizualnie i nic tam nie widac.. zresztą chyba wtedy by nie miał tej mocy jakby była dziura...

paliwo raczej odpada....zresztą to już tak chyba ze 2 miesiące się dzieje więc już kilka razy tankowałem...[br]Dopisany: 16 Styczeń 2011, 13:48_________________________________________________aha zapomniałem dodac ze straszna sadza leci z wydechu z tyłu.... jak stoję w miejscu i przygazuje parę razy to czarno na ziemi... nawet bez gazowania na wolnych obrotach po jakimś czasie też sadzy pełno