Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Silnik pracuje jakby na 3 gary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostanio mój silniczek zaczął pracować jakby na 3 garki. Przyspieszanie też do bani, czuć jakby sie zalewał. Normalnie jeżdże na gazie ale od czasu do czasu trzeba odpalić i troche pojeżdzić na benzynie, a to w tym stanie nienależy do przyjemności. Za rade z góry dzieki.

Opublikowano

pierwsze co sie nasuwa to sprawdz swiece i kable WN noi oczywiscie podpiecie dr. VAG-a

Opublikowano
  • Autor

Też o tym myślałem ale to zauważyłem dziś wieczorem i narazie niezdązyłem zrobić, Filtr paliwa mam nowy bo zakłaałe w zeszłym tygodniu. Czy może być to związane że po dłuższym postoju cłużej musze kręcić żeby odpalił.[br]Dopisany: 14 Listopad 2007, 19:15 _________________________________________________jeszcze jednej ważnej żeczy niepowiedziałem na gazie chodzi ok

Opublikowano

jeszcze jednej ważnej żeczy niepowiedziałem na gazie chodzi ok

no to w takim razie pewnie kończy ci się pompa paliwowa. podpinaj VAG-a żeby to dokładnie zdiagnozować.

Opublikowano
  • Autor

czyli jak odepne wtryskiwacz na którym niechodzi to niepowinno być poprawy w pracy silnika

Opublikowano

sprawdz kabelki wn i świeczki.. moze byc tez problem z moduło-cewka np. u mnie zasniedzial i urwał sie ten bolec do którego wpina sie kabelki..

niedoczytałem.. jak na gazie ok to moze rzeczywiście pompka paliwa.. jedz na vag-a

Opublikowano
  • Autor

Pompe zakładalem jakieś pół roku tem bo mi się spaliła Jest ona nieorginalna ale na początku po przekładce było ok.Może to też ma wpływ że ciężej pali. Świeczki sprawdze i ten moduł na gazie chodzi ok. Może i wtryskiwacz padł. W następnym tygodniu idzie na rozrząd to sprawdze wtryski[br]Dopisany: 15 Listopad 2007, 12:47 _________________________________________________Siem problem chyba u mnie się rozwiązał, Pojeżdziłem troche na benzynie z domieszką specyfiku do czyszczenia wtryskiwaczy i silniczek po przejechaniu 100km zaczął równiej pracować. Nawet problem z dłuższym kręceniem po dłuższym popstoju zniknął. Pali teraz jak dawniej. Ale pojeżdże troche na benzynie żeby się dobrze oczyścił. Mam nadzieje że to doświadczenie komuś pomoże.

Opublikowano

No popatrz a juz myslalem ze te preparaty to jakies placebo :-)