Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AGA] Wzmocnienie przed liftem i po

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wzmocnienie przed liftem i po, przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi. Jutro jade szukac takiego w używce i nie wiem jak sprawdzić który jest po lifcie, czy ewentualnie bedzie pasował ten z wersji 98 do wersji 00? Na moje oko, i to co na zdięciach w serwisie allegro to nie widzę róznicy. Prosze o podpowiedź szanownych forumowców.POZDRAWIAM!!!

Opublikowano

Uzupełnij profil!!!

A o jakie wzmocnienie Ci chodzi? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Chodzi mi o pas przedni, czyli to na czym trzymają się chłodnice, a takze przykręca się lampy. pozdro

Opublikowano

Jesli chodzi Ci o wzmocnienie czołowe , to były różnice między liftingami i chyba miedzy wersjami silnikowymi równiez benzyna diesel, np. mocowanie lamp przed liftem masz inne a po lifcie inne ( fakt ze do starszego wzmocnienia da sie założyć lampy po-liftowe jak to czyni wiele osób ), wycięcia w miejscach gdzie są wiatraki itd....

Pozatym uzupełnij profil bo nei wiadomo jakie masz auto jaki silnik itd

Opublikowano
  • Autor

Sorki, trochę sie motam, gdyż ja nowy, auto to s4 00r, namierzyłem pas do tej wersji silnikowej, ale z 98 r, i nie wiem czy brać, czy sobie dać spokój, kurde troche ciężko z gratami do s4 i się łudze że może by spasował, jeździ tysiące A4 i dopiero ostatnio( przy zakupie błotnika) dowiedziałem sie o jakimś lifcie :>

Opublikowano

Sorki, trochę sie motam, gdyż ja nowy, auto to s4 00r, namierzyłem pas do tej wersji silnikowej, ale z 98 r, i nie wiem czy brać, czy sobie dać spokój, kurde troche ciężko z gratami do s4 i się łudze że może by spasował, jeździ tysiące A4 i dopiero ostatnio( przy zakupie błotnika) dowiedziałem sie o jakimś lifcie :>

Do S4 może pasować z poprzednich wersji... :mysli: W sumie nie wiem, bo nie miałem aż takiej styczności z S4 :rolleyes: A nie możesz porównać swojego dotychczasowego, o ile masz..., z tym z '98? Ale wydaje mi się, że nawet jeśli nie będzie idealnie pasować, to jakoś wciśniesz... :naughty: W sumie bryła auta się nie zmieniła, tylko niektóre elementy są nowsze, lampy i błotniczki, bo są przystosowane do lamp zespolonych i mają inne kieruneczki boczne. Chociaż, najlepiej będzie jak się wypowie ktoś kto się lepiej na tym zna. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Chodzi mi głównie o mocowanie lamp i błotnika, bo nastraszyli mnie kolesie,że tu twki różnica, sprawy takie jak chłodnica i slizg silnika to,to samo.Ja mam lampy zespolone, czy wcisne je do starego pasa, a i jeszcze jedna załamka, własnie przeglądałem forum i okazało się że są dwie wersje zderzaka do "esy" :wallbash:( na moje oko różnica była tylko w rodzaju halogenów), ja już kupiłem od 98r, czy mi spasuje?

Opublikowano

Prze dliftem nie ma dodatkowych śrub do lamp zespolonych, a po lifcie są, zamek od maski jest też troszkę przesunięty, jeśli chodzi o dół to w mnie był tylko problem bo mam 2 IC, a wzmocnienie po lifcie dostałem od 1.9 - trzeba było trochę wyciąć dół, jest jeszcze kwestia zderzaka - zakładałem u siebie po lifcie i ma on inne ślizgi mocujące od tego przed - wszystko sięudało i przód mam teraz z halogenami i zespolonymi lampkami po lifcie (auto `98)

pozdrawiam