Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Zgubiny kluczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy ...

Teściu, który jeździ teraz w Lublinie moją starą A4 zgubił jedyny kluczyk :wallbash: :wallbash:, brak pinu ani jakiegokolwiek zapasu :shocked:

Rozumiem że dwie opcje możliwe to ASO lub zakup kompletu zamków ;(

Auto zamknięte, czy jest jakaś możliwość wygrzebania pinu zakodowania immo dorobienia takiego kluczyka (np na odstawie wkładu z zamka) z pilotem.

Może ktoś wie gdzie w Lublinie można coś z tym zrobić i ew. jakie koszty ?

Czy ASO może dorobić kluczyk na podstawie jakiś danych z VIN itp. Czy tylko wymiana wszystkich zamków i zakodowanie. Co robić ? Proszę o pomoc jeśli ktoś coś wie lub zna podobny przypadek.

Opublikowano

W ASO na podstawie nr Vin moga dorobic Nowy kluczyk ale koszt pewnie bedzie spory.Druga opcja jest równiez zakup stacyjki kluczyków zamków oraz siwej puszki immo wraz z pastylkami .Pozniej kodowanie Vagiem i ma hulać :good:

Opublikowano

Dorób sobie mechanicznie klucz a resztą mogę się zająć ja, bądź np. Wihajster.

Opublikowano
  • Autor

Super ... wiedziałem że można liczyć na kolegów z forum/klubu :hi:

Dzięki wszystkim za info, kluczyk na szczęście znalazł - sąsiad przyniósł, więc fart niesamowity. Tak czy inaczej da potomnych spece od otwierania i dorabiania kluczyków w Lublinie www.chrust.pl za całą robotę (otwarcie auta, kluczyk, kodowanie) - dorobienie scyzoryka z pilotem biorą 1000zł a ASO za dorobienie na podstawie VIN+kodowanie 750zł więc rachunek jest prosty. Pozostaje tylko niepewność co do bezpieczeństwa i ew. wymiany zamków przez poprzedniego właściciela, w tym wypadku dorobienie na podstawie VIN nic nam nie da.

Kluczyk się znalazł ale problem pozostał, zamawiam taki kluczyk na zapas

http://allegro.pl/klucz-kluczyk-surowy-surowka-audi-transponder-i1415963991.html

Będzie pasował ?

Będę miał prośbę do kolegów z Lublina posiadających vag tacho o zakodowanie kluczyka, do kogo mogę się zgłosić w tej sprawie ? Oczywiście browarki już się chłodzą :decayed::wink4:

Opublikowano
  • Autor

eee. czekaj bo piszemy w 2 wątkach :wink4: ten kluczyk ma 48 CRYPTO będzie go można zakodować w poliftowej A4 B5 2000r. One mają zdaje się już zmienny kod immo - nie orientuję się dokładnie ale wiem że o ile dorobienie zakodowanie kluczyka z immo do B5 z np 97' to co innego niż tych po 2000r.

Ok już wiem

od 94 do konca 97 są ze stałym kodem megamos a od 98 i młodsze crypt 48

Dzięki

Pozostaje jeszcze kwestia jakiegoś miłego kolegi z Lublina z vag tacho. Trzeba wyciągnąć pin z szafy. Kluczyk mogę już sobie sam zakodować vagiem jak będę mial pin.