Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Parę pytań związanych z moja AFB :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1)

Czytałem w innych postach że odpalanie w zime + dym to norma , ale nei wiem czemu moja :audi: strasznie dlugo dymi . Otoż tak :

Kazdego zimnego ranka wsiadam do samochodu , rozgrzewam swiece 2-3 razy pozniej przekrecam .Dopiero tak po 2-3 albo 3-4 sek odpala i jeszcze straszny dym leci i ten dym jest caly czas , po jakims czasie znika ale po dlugim czasie nie wiem ile dokladnie z 10-15min napewno.

Kat wtrysku mam ustawiony , mechanik mi przestawil. Mowil ze jakby nie chcial odpalic albo ciezko by bylo odpalic to podjechac i przestawi bardziej.

2) Jak sie scigac moją niunią ? ostatnio scigalem sie z kolezanka ( ma garbusa wersje sportową jak mowiła , nie wie jaki silnik ma bo to blondynka :D )

Ale w czasie wyscigu deptalem tylko do 3000-3500 obr i zmienialem bieg i przegralem z nia : / troche odjechala.

Czy mialem szanse ? moze jakis blad ? albo trza do 4500 deptac ?

3) Warto kupic Oslone antyszronowa ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=266246926 ?

Opublikowano

Przy tych temp grzejesz 2-3 razy swiece :shocked:

Ciekawe jak dlugo beda sprawne. :D

Ten mechanik cos nie bardzo skoro tak chce te katy przestawiac patrzac na rozruch motorka.

W garbusie pewnei byl 1,8 T wiec sobie odpusc sciganie bo nei masz szans. :kox:

Co do dlugiego kopcenia to moze jednak pompa sie konczy.

Opublikowano

1)Czytałem w innych postach że odpalanie w zime + dym to norma , ale nei wiem czemu moja :audi: strasznie dlugo dymi .

Dym w dieslach to raczej norma.

2) Jak sie scigac moją niunią ?

Po co masz się ścigać? Jeśli chcesz się scigać to trzeba było kupić jakiś sportowy wóz z większym silnikiem.

3) Warto kupic Oslone antyszronowa ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=266246926 ?

To zależy od Ciebie. Jeśli masz garaż ogrzewany to po co? Ja tego bym nie kupił ponieważ jest to niepotrzebne (mam ciepły garaż)

pozdro :audi: :th:

Opublikowano

Co do ścigania się to radze najpierw dobrze nauczyć się autem jeździć to znaczy dobrze je poznać i wiedzieć co i jak.

A to że ciężko pali to może być wina pompy albo mechanik za bardzo ci ten kat przestawia. Powinien kompa podłączyć i sprawdzać, a nie na oko ustawiać.

A co do pokrowca to jak jest mróz albo pada śnieg to działa, ale gorzej jak auto postoi ze 2 dni i woda poleci pod ten pokrowiec i tam zamarznie, wtedy robi się ciężki do zdrapania lód. Ale ogólnie pomaga, rzadziej będziesz skrobać szybę i przez to mniej się porysuje.

Opublikowano
  • Autor

Przy tych temp grzejesz 2-3 razy swiece :shocked:

Ciekawe jak dlugo beda sprawne. :D

Ten mechanik cos nie bardzo skoro tak chce te katy przestawiac patrzac na rozruch motorka.

W garbusie pewnei byl 1,8 T wiec sobie odpusc sciganie bo nei masz szans. :kox:

Co do dlugiego kopcenia to moze jednak pompa sie konczy.

rozgrzewam bo myslalem ze musze : >

co do pompy to dopiero mialem regeneracje ; / troche kosztowało.

Co do ścigania się to radze najpierw dobrze nauczyć się autem jeździć to znaczy dobrze je poznać i wiedzieć co i jak.

A to że ciężko pali to może być wina pompy albo mechanik za bardzo ci ten kat przestawia. Powinien kompa podłączyć i sprawdzać, a nie na oko ustawiać.

A co do pokrowca to jak jest mróz albo pada śnieg to działa, ale gorzej jak auto postoi ze 2 dni i woda poleci pod ten pokrowiec i tam zamarznie, wtedy robi się ciężki do zdrapania lód. Ale ogólnie pomaga, rzadziej będziesz skrobać szybę i przez to mniej się porysuje.

A mechanik to oczywiscie mi ustawia po podlaczaniu do kompa

a tam pisze ze trzeba trzaskać drzwiami , ale czy nie zalaczy sie alarm ?

1)Czytałem w innych postach że odpalanie w zime + dym to norma , ale nei wiem czemu moja :audi: strasznie dlugo dymi .

Dym w dieslach to raczej norma.

2) Jak sie scigac moją niunią ?

Po co masz się ścigać? Jeśli chcesz się scigać to trzeba było kupić jakiś sportowy wóz z większym silnikiem.

To zależy od Ciebie. Jeśli masz garaż ogrzewany to po co? Ja tego bym nie kupił ponieważ jest to niepotrzebne (mam ciepły garaż)

NIe mam garazu, stoi pod golym niebem : (

pozdrawiam :audi:

Opublikowano

Kiedy trzeba trzaskać drzwiami?? W czasie zakładania tej foli na szybę to trzeba ją drzwiami przytrzasnąć, co by jej wiatr nie zwiał. Ale przecież robisz to na otwartych drzwiach a wtedy masz chyba alarm wyłączony.

Opublikowano

NIe mam garazu, stoi pod golym niebem : (

pozdrawiam :audi:

No chyba że tak. Wtedy sie przyda Ci ta osłona. Bo codziennie rano skrobać szyby to troche nie za hitowo.

PS. Ja bynajmniej jak auto czasami stało w nocy na mrozie i szyby zamarzły to zapaliłem silnik, dmuchawa na szybe i poczekałem chwile to same odmarzły (przod i boczne przednie) a tylna to ogrzewanie elektryczne.