Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szkoda na aucie służbowym a ubezpieczenie AC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolegę spotkał przypadek że wziął auto służbowe i w trasie nie szło jechać z powodu beznadziejnej wycieraczki - więc kupił nową i przy wymianie ramię strzeliło w szybę która pękła. W zasadzie rodzaj szkody nie istotny chodzi mi o coś innego o rozliczanie szkody z AC w aucie służbowym.

Ubezpieczenie AC jest przypisane do osoby a nie pojazdu - zatem jeśli prywatnie dorabiamy sie jakiś zniżej itp itd to w przypadku szkody jak opisałem powyżej powinnien stracić zniżkiw w ubezpieczeniu AC. Czy dobrze to rozumiem?

Myślę że możliwe jest uniknięcie utraty zniżek w przypadku różnych ubezpieczalni (firmy i prywatnie) bo może dane nie są wymianiane lub sprawdzane.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Reasumując ... jak flotowe to jesteśmy czyści jak nie to ... lecą prywatne zniżki. Firma ma sporo aut wiec myślę raczej że mają pierwszy rodzaj ubezpieczenia.

Swoją droga koleś poprostu w swojej ubezpieczalni nie będzie wspominał o zdarzeniu z autem firmowym. Ubezpieczony jest w innej ubezpieczalni niż firma a chyba info nie wymianiają także pewnie sprawa rozejdzie sie jakoś.

dzieki Aniu - choć lepiej z tej wiedzy nie mieć użytku ;)

Opublikowano
  • Autor

A faktycznie bo na prywatne auto podpisuje się umowę (użyczenia czy (wy)najmu auta) a to też dobry przepis ... którego lepiej nie sprawdzać.