Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Brak mocy powyzej 100km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem ze podstawa to zrobienie logów ale naprawde nie mam teraz w mojej okolicy warunków a wiec moze cos podpowiecie

Panowie otóż mam problem z mocą auto na 1 2 3 biegu ciagnie ladnie do 100km/h 4 i 5 jest zamulona ale ogólnie maksymalna predkość jaką mogę osiagnąć to 120km/h a wiec to co wyczytalem z forum to n75 dzis zmostkowalem wezyki te co dochodza do n75 czerwony i niebieski i auto jedzie juz do 140km/h ale nie wiecej :wallbash: a wiec wychodzi na to ze n75 jest ok???????? następna sprawa to moze byc nieszczelność od ic do turbiny ogladalem wszystkie zlaczki rurki i niby wzystko ok po podlączeniu komputera wyskakuje błąd 575 Ciśnienie w kolektorze dolotowym nie wiem juz gdzie szukac aha a jesli zrobie logi satyczne to cos wiecej bedzie wiadomo? czy musi byc komplet statyczne i dynamiczne?[br]Dopisany: 01 Luty 2011, 17:44_________________________________________________aha panowie jeszcze jedna sprawa otóż podłączenie wezyków do n75 znalazlem na forum takie podłączenie ja natomiast mam troche inaczej otóż wezyk czerwony od turbo wchodzi do n75 w metalowy kruciec przy w tyczce a czarny z drugiej strony tak jak zanaczylem a na obrazku jest inaczej??????? czyli mam zle to podłączone????

n75ahuoy1.jpg

[br]Dopisany: 01 Luty 2011, 17:51_________________________________________________ok z tego co sie orientuje to mam dobrze podłączone nie mam pojecia czemu na tym obrazku wlasnie jest tak :mysli: :mysli: aha jakies 20 minut temu podlaczylem ponownie wszystko normalnie jak bylo i przy uzyciu malej gorki na ktorej mialem 110km/h uzyskalem potem na prostej 150/km/h :decayed: nie wiem o co chodzi tu ;( ludzie pomóżcie chcialem sie za to wziasc po zimie jak bedzie juz mozna logi zrobic ale dzis przy wyprzedaniu cinquacento ktore mialo 110 km/h mozna powiedziec ze sie scigalem z nim :shocked: widzialem ich przerażone miny jak widzieli mnie na sasiednim pasie i auto z naprzeciwka na moim pasie :embarrassed: :embarrassed: nie moglem ich wyprzedzic ;( ;(A czy kto sie orientuje czy jeli zrobie logi dynamiczne w grupie 011 to cos sie okaże???????? chociaz bym te spróbowal zrobic napewno to niejest bardziej niebezpieczne jak codzienne wyprzedzanie :kox:

Opublikowano
:szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj: :szukaj:
Opublikowano
  • Autor

witam

ok panowie juz sie u mowilem na logi jesli pogoda sie nie zepsuje bende mial komplet we wtorek :>

aha i mam teraz wielka prosbe otóż znalazlem takie cos na internecie:

n75.jpg

ja wlasnie wyjelem zaworek i dmuchajac w dolny kruciec (wezyk czarny) to nic sie niedzieje bo ten otwor jest jakby zamkniety natomiast dmuchajac w kruciec górny(wezyk czerwony) powietrze wychodzi kruccem bocznym (wezyk niebieski)

gdy podam napiecie na zaworek to dmuchajac w dolny kruciec (wezyk czarny) powietrze wychodzi bocznym (wezyk niebieski) a gorny kruciec (czerwony wezyk) jest zablokowany

a wiec cos nie tak jest z tym zaworkiem dodam ze jak podaje napiecie na zaworek to on cyka a wiec chyba nie jest spalony ale dlaczego on u mnie dziala jakos na opak???????????????

to zdjecie mojego zaworka

n7555.png

Opublikowano

N75 sprawdza się tak : dmuchać należy zawsze w wężyk podłączony do króćca przy wtyczce (czyli tak jak fizycznie N75 dostaje ciśnienie z muszli zimnej turbosprężarki będąc zamontowanym w układzie ciśnieniowym przy silniku) i :

1. Jeśli nie podajemy zasilania (na krótko) na N75 to wdmuchiwane powietrze powinno wychodzić tylko króćcem przeciwległym a króciec boczny musi być zamknięty.

1. Jeśli podamy zasilanie na N75 to wdmuchiwane powietrze powinno uchodzić tylko króćcem bocznym (podającym ciśnienie do siłownika przy turbo uchylającego zawór upustowy) a przeciwległy powinien być zamknięty.

Jeśli jest inaczej niż podałem wyżej to należy N75 rozebrać i sprawdzić jego stan czystości wewnątrz oraz sprawdzić czy sprężyna jest cała.

Opublikowano
  • Autor

dziekuje ci bardzo sztomel :good::hi:[br]Dopisany: 05 Luty 2011, 11:57_________________________________________________otóż ta moj zaworek wlasnie dzialal na opak :decayed: nie mam pojecia czemu ale dzis otworzylem go i przeczyscilem sprezynka cala byla wiec wszystko porzadnie oczyscilem i skleilem do kupy i co to samo zaworek dziala na opak :mysli: wiec podłączylem go tak

n75ahuoy1.jpg

i moc wrocila :decayed: :decayed: nie wiem dlaczego tak ten zaworek dziala na opak ale teraz wiem jak auto jezdzi z turbo przy 120km/h on cignie dalej :decayed: :decayed: narazie tylko do 150km/h go przetestowalem bo pogoda straszna dzis ale mam nadzieje ze bedzie ok aha tylko na 3 biegu tak przy 3000tys obrotów lekko zadusi sie ale potem ciagnie dalej [br]Dopisany: 05 Luty 2011, 17:25_________________________________________________tylko pytanie chyba sie nic nie stanie jesli bende jezdzil z tak podpietym zaworkiem?

Opublikowano

pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem, że działa odwrotnie ale skoro teraz jest Ok to tylko się cieszyć :>

Opublikowano
  • Autor

no ciesze jak go kupilem przed zima to juz mial taka moc :naughty: a teraz to rakieta jest :naughty: moim zdaniem to n75 cos odbilo bo tak auto przyprowadzilem z niemiec mial jeszcze kolorowe wezyki dochodzace do zaworka chyba orginalne bo sparciale :> nawet te dziwne opaski zaciskowe byly jeszcze po za tym zaworek byl podlaczony ksiazkowo tak jak tu na forum przeczytalem a wiec n75 chyba sfiksowal

Opublikowano

A może to jest fabryczny bonus PS :wink4: i w ten sposób z 90ps 1z, AHU oooo robi 110AFN :gwizdanie: Żeby to było takie proste :)

Opublikowano
  • Autor

heheheheh no fajnie by bylo :decayed: ale teraz juz moge wyprzedzac :naughty: