Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Problem z sensorem deszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z automatycznymi wycieraczkami na przedniej szybie. Opisze co i jak.

Wycieraczki kiedy pada słaby deszcz uruchamiają się i jest ok. Ale gdy pada intensywniej to mają problem z ustawieniem prędkości - uruchamiają się za rzadko - i słabo widać jadąc z dużą prędkością. W skrócie mają problem z doborem prędkości. Auto z 2007 roku (czujnik zmierzchu+deszczu+ele. wew. lusterko). Szyba ACOUSTIC wymieniona w ASO w 2009 (poprzedni właściciel). Może coś sknocili z tym jak doczepiali lusterko? Czy można to sprawdzić VAG-iem Piszę bo już wytrzymać nie mogę. Wczoraj robiłem trasę Wrocław->Bydgoszcz (wieczór) całą trasę padał deszcz, miejscami intensywny. W miejscowościach ustawiałem na pierwszy stopień - automat. Ale już po za terenem zabudowanym gdy prędkość większa to już wycieraczki non-stop na drugim stopniu.

Spotkał się ktoś z czymś takim? :confused4: Proszę o pomoc.[br]Dopisany: 05 Luty 2011, 11:20_________________________________________________Już straciłem nadzieję na jakąkolwiek pomoc. ;(

Nikt nie zna rozwiązania problemu? :wallbash:

Opublikowano

ja mam inny problem mi wogole nie działa czyjnik deszczu,a jak kolega podłaczał pod komputer zadnego błedu nie pokazało,wiec nie wiem co to moze byc:( jesli ktos wie,prosze o jakakolwiek pomoc

Opublikowano

Co do prędkości to w B7 można ustawić jaką maksymalną prędkość mogą mieć wycieraczki w trybie auto. Może masz to skręcone do minimum i dlatego nie chce szybciej pracować ( na manetce wycieraczek taki w pionie przestawiany suwak)

Opublikowano

Witaj! :hi:

W Twojej sytuacji zwróciłbym uwagę na ten wątek: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=84527.0

Pozwolę sobie przytoczyć tutaj elementy opisujące adaptację sterownika:

,,Centralna Ele. 09 -> Adaptacja-10 -> kanał 22

czułość czujnika deszczu (Norma wynosi 45, ale lepiej na 62.)"

Mam nadzieję, że to coś pomoże :wink4: