Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problem z hamulcami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: mam taki problem po pierwszym rozruch rano mam słabe hamulce auto słabo hamuje ten pierwszy raz a już drugie hamowanie jest ok co to może być z góry dziękuje pozdrawiam :notworthy:

Opublikowano

sprawdz przewod podcisnieniowy od vacuumpompy czy jest szczelny

jeżeli nie ma nieszczelnosci do sprawdzenia same vacuum

Opublikowano
  • Autor

ale gdzie ta pompa jest gdzieś od strony pasażera i czy z dołu czy z góry lepiej będzie zajrzeć :embarrassed:

Opublikowano

z servomechanizmu wychodzi gruby przewód podcisnieniowy

przechodzi przez gródz i idzie do pompy

Twoim zadaniem bedzie sprawdzenie w które dokładnie miejsce trafia

:decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

Witam

marcin120383 od jakiś dwóch tygodni miałem podobnie jak ty.Sprawdziłem przewód od vacum i stweirdziłem że ok , z racji tego że dobrze hamował olałem temat. Tak jeżdziłem do dziś .Rano ogień i jakieś hamowanko bo wolniejszy ode mnie i tu niespodzianka , pedał zrobił się jakiś dziwny. Dojechałem do pracy i po godzince wsiadam do auta a tam alarm na pół FISIE na czerwono coś z hamulcami .Maska do góry a płyn poniżej mini . Kolega akurat miał dolałem więc ogień i hamowanko, po paru hamowankach kontrola płynu a tu znowu min ,pedał jak naciskałem to bardzo wolno schodził do podłogi . Więc trzeba szukac przyczyny wycieku , koło pompy sucho położyłem sie koło tylnego koła za kierowcą a kolega pedał w podłoge i jest przyczyna .Wali płyn między zaciskiem a wężykiem . Okazało się że śruba która wchodzi razem z końcówką wężyka do docisku posiada dwie aluminiowe podkładki i to jedną z nich szlak trafił .Kolega podjechał do Agromy mieli tylko miedziane więc takowe założyłem i wszystko jest ok.

Myślę że właśnie to było przyczyną u mnie takiego dziwnego zachowania hamulcy przez te około dwa tygodnie. Pewnie bardzo powoli najpierw leciało aż do dzisiejszego dnia gdy całkiem zaczęła puszczac podkładka.

Może u ciebie jest inna przyczyna ale jak nic nie znajdziesz w przewodzie o vacu to warto może to sprawdzic .

Powodzenia w ustalaniu usterki i oby była błacha pozdro :good:

Opublikowano
  • Autor

Tylko chodzi o to że auto jest parkowane w garażu i widziałbym wyciek ;([br]Dopisany: 05 Luty 2011, 21:58_________________________________________________a płyn doglądam i nie ubywa ale dzięki za podpowiedz :notworthy: