Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5] lekko ulepszony zeciorek :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A teraz do rzeczy czyli opis dokonanych modyfikacji przez poprzedniego właściciela i przeze mnie:

---> przeprogramowany soft --> rozpylacze -->wybity kat = 315nm, 130ps --> taki stan dostałem w spadku choć przyznam że kusi mnie więcej :naughty:

---> dołożona półka z głośnikami i trzecim światłem stop

---> w liczniku termometr temp. zewnętrznej

---> centralny zamek wraz z domykaniem szyb z pilota i alarmem

---> zamontowany podłokietnik

---> Radio Audi Concert II z regulacją podświetlenia :decayed:

---> lampy tylne poliftowe (I lift)

---> białe kierunki na błotnikach

---> lusterka i klamki pomalowane w kolorze nadwozia

---> chromowane obwódki wokół szyb, po czasie mam mieszane

---> nowe oponki Continental Premium Contact 2 205/55/16

---> białe pokrowce ze znaczkiem Audi na zagłówkach :decayed:

---> zabezpieczenie wszystkich profili zamkniętych auta

---> wreszcie założone lampki zespolone Depo - efekt koks :gwizdanie: teraz auto ma 11 lat :decayed:

---> grill po II lifcie

Plany na przyszłość:

---> zmiana hamulców przód ---> 280 do wy...walenia, nowe zaciski + jarzma 288 pod tarcze wentylowane, miał być do tego zestaw ATE jednak grono osób narzeka i poleca Ferodo, zobaczymy

---> montaż klimy manualnej

---> kiera od s4 (tylko w przypadku montażu klimy :decayed: )

Dokonane naprawy:

---> wymieniony rozrząd: paski conti, rolki ruville/ina, pompa skf

---> wymiana uszczelnień silnika (połowicznie)

---> wymiana regulatora napięcia, zmienione koło pasowe i dołożone sprzęgiełko w altku

---> świece żarowe Beru

---> wymiana termostatu na ori z Aso i płynu chłodniczego g12, płynu wspomagania

---> stare tarcze tylne poleciały na złom, obecnie Lucas

---> wymiana wahaczy górnych z obu stron, drążków kierowniczych + końcówek drążków Lemforder

---> nowe odbojniki amortyzatorów tył Sachs

---> siłowniki klapy bagażnika

---> wymieniony olej w skrzyni biegów Castrol Taf-X Manual 75w90

---> przejście na fs Liqui Moly 5w40 Diesel Synthoil

---> totalny przegląd układu hamulcowego, wymieniony 1 tłoczek - reszta nasmarowana + nowe gumki + nowe klocki TRW tył

Jak na studencką kieszeń udało się trochę wyręzać, największa satysfakcja z rzeczy zrobionych osobiście.

Zdjęcia jeszcze przed malowaniem klamek i lusterek a także bez chromów.

dscn0137y.th.jpg dscn0169m.th.jpg dscn0107gj.th.jpg dscn0166k.th.jpg

Nowe fotki 05.06.2011

Lampki zespolone Depo, grill po II lifcie, klamki i lusterka w kolor :)

6766a7fb428aa91em.jpg 1c3046a75800b0e6m.jpg 0ff12139a93d2f45m.jpg 1b191775402c91a7m.jpg 041a436e4ee035b3m.jpg 09d80ac07989729fm.jpg 16f62b20d320d4e7m.jpg 380e7aa0343cd80am.jpg c47c8e9116a4bcf3m.jpg

Opublikowano
:confused4: bez klimki :gwizdanie: no i szkoda że nie avant :naughty: :naughty:
Opublikowano

Mogłem mieć avanta z klimą tyle że kolor z tego co pamiętam jakiś jasno-zielony. Okropność :kox:

Jak uporam się z paroma rzeczami to nie wykluczam klimy :gwizdanie: Póki co w upalne dni biorę A6 i robię sobie dobrze przyciskiem "auto" :naughty: :>

Opublikowano

kiere zmien :)

Opublikowano

To Ty jesteś tym gościem z .eu co pisał, że 170KM w 1.9 to max dla tego silnika :shocked: ?

A teraz odnośnie samochodu:

Moim zdaniem na zdjęciach prezentuje się ok, zadbana seria w ładnym kolorze.

Nie podobają mi się zmiany:

chromowane obwódki wokół szyb - pewnie na metry :cool1:

na zagłówkach założone białe pokrowce ze znaczkiem Audi :) :facepalm:

podświetlenie tablicy rejestracyjnej na niebiesko, podobnie jak i wnętrze :thumbdown:

Plany :mysli:

Po co profilakrycznie wymieniać uszczelnienia? I po co czyścić turbinę, skoro zecior nie ma zmiennej geometrii?

Ate power disc - poczytaj trochę dział dotyczący hamulców :naughty:

Reszta planów ok, szczególnie wymiana lamp i grilla :good:

Opublikowano

Do czego w ogóle ma się pierwsze pytanie bo nie rozumiem.... Przedstawiam auto a tu już jakiś odnośnik do niezbyt miłej rozmowy która odbyła się na drugim forum (pominę kwestię cytatów co niektórych, w ogóle mnie to nie rusza). Gdyby jednak "koledzy" zapytali wpierw czy przypadkiem nie była to prowokacja i chęć nastraszenia z mojej strony to już inna sprawa. Czasem przed pochopną opinią i "pseudo" cytowaniem trzeba wysłuchać i drugiej strony. Fakt jest taki że ubaw miałem przedni i widząc te cytaty dalej mam :>

Co do chromów, są zrobione bardzo starannie i efekt jest rewelacyjny(ori to ori nie da się ukryć), a te białe pokrowce to już taka tradycja w naszych audikach :) bez nich strasznie szaro było w aucie.

Szukam kiery od jakiegoś czasu ale nie trafiłem na nic godnego uwagi, a jak już jest to strasznie drogo.

Co do uszczelnień chcę to zrobić z racji wieku przed zmianą na pełny syntetyk zwłaszcza że ostatnio zaczął trochę olej kapać (na niebiesko nie kopci ani temu podobne).

Oświetlenie wnętrza założyłem na próbę i jeszcze się nad tym zastanowię.

Hamulce, mam takie ATE w A6 i naprawdę nieźle się spisują (skutecznie).

Opublikowano
Co do chromów, są zrobione bardzo starannie i efekt jest rewelacyjny

Daj fotkę jak to wygląda

Opublikowano

Do czego w ogóle ma się pierwsze pytanie bo nie rozumiem.... Przedstawiam auto a tu już jakiś odnośnik do niezbyt miłej rozmowy która odbyła się na drugim forum (pominę kwestię cytatów co niektórych, w ogóle mnie to nie rusza). Gdyby jednak "koledzy" zapytali wpierw czy przypadkiem nie była to prowokacja i chęć nastraszenia z mojej strony to już inna sprawa. Czasem przed pochopną opinią i "pseudo" cytowaniem trzeba wysłuchać i drugiej strony. Fakt jest taki że ubaw miałem przedni i widząc te cytaty dalej mam :>

Co do chromów, są zrobione bardzo starannie i efekt jest rewelacyjny(ori to ori nie da się ukryć), a te białe pokrowce to już taka tradycja w naszych audikach :) bez nich strasznie szaro było w aucie.

Szukam kiery od jakiegoś czasu ale nie trafiłem na nic godnego uwagi, a jak już jest to strasznie drogo.

Co do uszczelnień chcę to zrobić z racji wieku przed zmianą na pełny syntetyk zwłaszcza że ostatnio zaczął trochę olej kapać (na niebiesko nie kopci ani temu podobne).

Oświetlenie wnętrza założyłem na próbę i jeszcze się nad tym zastanowię.

Hamulce, mam takie ATE w A6 i naprawdę nieźle się spisują (skutecznie).

Wchodziłem na .eu jako gość i nawet wrzucałem link do battalionu bo trochę śmieszne teksy tam leciały :wink4:

I jakoś tak nick zapamiętałem.

Opublikowano

Więc sprawa jest wyjaśniona, nie sądzisz chyba że mając ramki klubowe pisałbym takie rzeczy na serio :gwizdanie: Nieważne, Luka3s dzisiaj robiłem krótką sesję zdjęciową i postaram się umieścić foto w najbliższym czasie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Eeee... Marcin czekam aż odświeżysz termat :cool1: