Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pompa centralnego 8D0 862 257 C zakodowanie kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

u mnie jest pompa centralnego 8D0 862 257 C czy do takiej pompy da się zakodować oryginalny kluczyk audi, żeby zdalnie otwierać drzwi ?

Aktualnie nie mam żadnego kluczyka zakodowanego - sprawdzałem VAGiem w 35-Central lock > 08-Mass bloks > grupa 003 > wartość BinBits 0000.

Czy muszę dokupić osobno sterownik centralnego ?

Opublikowano

Raczej twoja pompka od centralnego zamka nie posiada sterowania z pilota patrząc na tą stronę: http://www.digakom.de/details.php?TYP_SORT=A&row=8D0%20862%20257%20C

Jeżeli chcesz mieć sterowanie z pilota to musisz dokupić jakąś centralkę uniwersalną lub zmienić pompkę centralnego zamka na taką z funkcją sterowania z pilota (np. 8D0 862 257 B), dokupić pilot, prawdopodobnie antenę i wszystko zakodować.

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Z tego co widzę na tej stronie to do mojego auta pasują dwie pompy:

8D0 862 257 B (z RF)

oraz

8D0 862 257 E (z RF i alarmem)

i tu maoje pytanie jak bym zakupił tą pompkę z alarmem to chyba trzeba jeszcze dokupić jakiś moduł do którego mozna by podpiąć np. czujniki, syrene itd. jaki to moduł ? Czy to jest tzw. moduł konfortu ?

Widzę jeszcze że na stronie www.digakom.com oferują zmianę softu w pompkach - tylko nie wiem nz czym to polega bo nie znam niemieckiego, czy jest możliwość np. załadować soft z pompki typu B lub E do B i będzie działać RF ?

Opublikowano

Jeśli byś kupił pompkę z alarmem to musiał byś jeszcze dokupić czujniki ruchu montowane w słupkach, co do syreny to niewiem czy do tego nie jest do tego wykorzystywany sygnał dźwiękowy czy nie. A co do modułu komfortu to jest on zintegrowany z pompką.

Co do zmiany softu to nie mam pojęcia na czym to polega i czy jest możliwość wgrania go z innej pompki. Ja osobiście zmieniłem pompkę ze starej (niewiem jakie miała oznaczenia ale napewno inne) na 8D0 862 257 B, dokupiłem pilot i jestem w trakcie kodowania. Wtej chwili nie mam jak podpiąć vaga bo mam laptopa w naprawie ale jak go odbiore to spróbuje to zrobić i napisze jak poszło

Opublikowano
  • Autor

Witam,

Ile jest rodzajów częstotliwości pilotów do audi:

z tego co widzę to chyba 433MHz, 433,92 MHz - czy jest jakiś jeszcze ?

Na jakiej częstotliwości pracuje pompka 8D0 862 257 B ?

Opublikowano

Ta pompka pracuje na 433,92 MHz a co do tego ile rodzajów częstotliwości pilotów jest do Audi to się nie orientuje.

Opublikowano

KOZI292 jeśli masz już model liftowy czyli 2000r to każda pompka posiada zdalnego pilota i po tym że masz 4 zera to znaczy że w pamięci nie ma ani jednego zakodowanego pilota.

Jeśli masz 2 kluczyki to żaden problem. procedura jest na stronie adako.[br]Dopisany: 19 Luty 2011, 21:19_________________________________________________Jak coś to pisz na pocztę.[br]Dopisany: 19 Luty 2011, 21:23_________________________________________________na stronie o mnie.

Opublikowano
  • Autor

Tak ale chyba mam pompkę która nie ma zdalnego sterowania.