Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] W ktorym miejscu dokladnie znajduje sie turbosprezarka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie moze i glupie, ale powiedzcie mi, gdzie w tym silniku znajduje sie turbosprezarka? Najlepiej jakas fotka, z lopatologiczna strzalka w ktorym miejscu,bo musze wymontowac i nie bede rozkrecal pol silnika. ;(

Opublikowano

Pytanie moze i glupie, ale powiedzcie mi, gdzie w tym silniku znajduje sie turbosprezarka? Najlepiej jakas fotka, z lopatologiczna strzalka w ktorym miejscu,bo musze wymontowac i nie bede rozkrecal pol silnika. ;(

Odpowiem może trochę głupio i OT:

skoro nie wiesz gdzie jest turbina w Twoim aucie to może też nie bierz się sam za wymontowywanie tego.

Opublikowano

lukaszr ma racje. Jak nie umiesz znaleźć sprężarki pod maską to znaczy, że nie masz pojęcia o silnikach i radze ci się nie zabierać za to, bo jeszcze coś uszkodzisz i wtedy będzie problem.

Opublikowano
  • Autor

Spodziewalem sie takiej odpowiedzi. Jakbyscie nie wiedzieli, to silnik jest zabudowany i malo co widac. Juz sobie poradzilem i znalazlem. A co do wymontowania to nie jestem taki lewy i da sie rade.:P

Opublikowano

kolego nie dziw sie takim odp jak tak zadajesz pytanie. Jezeli uwazasz ze 1.8T jest zabudowany to niewidziales AVF'a czy 2.5T. Mi odkrecali turbine w warsztacie - niby dobrym - u urwali glowke od smarowania turbo

Opublikowano

akurat w 1.8T nie jest turbo zabudowane...

jak już będziesz odkręcał to pamietaj o przewodach wodnych - że woda z nich będzie tryskać :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za rade. Kazda rada jest cenna. :) Musze tam zajrzec, ale na razie czekam na VAGA, bo jak u wiekszosci powyzej 3000obr czuc spadek mocy, pozniej dopiero czuc, ze laduje. Najpierw sie dowiem,co jest zwalone,a pozniej sie zabiore za wykrecene i zrobienie tego, co trzeba. A co do "Mi odkrecali turbine w warsztacie - niby dobrym - u urwali glowke od smarowania turbo" to wlasnie dlatego wole sobie to sam zrobic. Jedno co mnie przerazilo, to masa kabelkow.

Wczoraj podejrzalem od spodu turbine i cala jest, jakby w oleju. Mowie o zewnatrz oczywiscie. To normalka?