Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Rozrząd - wymiana - co przy okazji ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie i Panie.

Nieubłaganie zbliża się termin wymiany paska rozrządu w moim BLB :(

Jeśli mogę Was prosić o informacje takie jak :

1. Podajcie orientacyjny w/g Was koszt takiej "operacji"

2. Co jeszcze koniecznie (niewielkim kosztem - remontuję mieszkanie :) ) wymienić/poprawić przy tej wątpliwej okazji ?

3. Na co szczególnie zwrócić uwagę wymieniając pasek rozrządu/napinacze/rolki itp. ?

4. Czy charakterystyczny szum/hałas z silnika 2.0 TDI BLB można usunąć lub zniwelować przy wymianie rozrządu i jaki to koszt/nakład pracy ?

To by było tyle.

Przepraszam, jeśli kogoś obraziłem/uraziłem :wink4: lub jeśli odpowiedzi na moje pytania istnieją już na forum ale szukałem (może za słabo) i nie znalazłem.

Zresztą powtórzyć nie zaszkodzi a i dobra rada cenioną będzie :wink4:. W końcu po co jest to forum jeśli wszystko już zostało powiedziane ? :wink4:

Żarty na bok.

Proszę o konkretne info w mojej sprawie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Na początek proponuje poczytać o problemach jakie się zdarzają w BLB. Tematy podwieszone u góry. Przy wymianie rozrządu wymień pompę( wody ), możesz też zajrzeć do sprzęgiełka klimy ale to zależy od przebiegu jaki masz i od tego czy coś już słychać w nim.Są tam małe klocki gumowe które się wycierają.Przy wymianie rozrządu dobrze jest zdjąć miskę olejową i sprawdzić lub wymienić napęd pompy i zabierak pompy, to uchroni Cię od poważnych kosztów jak już nie będziesz miał ciśnienia oleju w silniku. Przeczytaj wątek o wywaleniu wałków wyrównoważających i napędzie pompy olejowej i jak się na to zdecydujesz to właśnie masz okazje to zrobić.Wybór opcji należy do Ciebie. Pasek od alternatora i klimy również wymień.Cen nie znam bo mieszkam poza granicami kraju.