matthiess Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam ,mam problem z autem mianowicie ,po odpaleniu wchodzi na niskie obroty "pierdnie" i nagle gaśnie Tak samo dzieje sie na gazie .Czasami uda mu sie wejsc na 3 tys obrotów ale zaraz samoistnie opadaja do poniżej 800 i gaśnie .Pedał gazu nie reaguje .Immobilizer dziala poprawnie. Auto mam w garażu i niestety nie przejadę nim nawet 100 metrów do mechaniora ,co robic ?
wojtek26 Opublikowano 19 Lutego 2011 Opublikowano 19 Lutego 2011 Zostaje VAG ewentulanie odłacz czujnik temp cieczy do ECU i spróbuj odpalic.
matthiess Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Opublikowano 21 Lutego 2011 VAG nic nie wykazal ,swiecie ,przewody ,kopulka i palec sprawdzone niby wszystko ok .Mechanik wymienil pompe paliwa i filtr ,ale nadal gasnie po odpaleniu podejrzewają jeszcze wtryski
fenix_ Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 Nie chcę wróżyć z fusów ale miałem podobne objawy, okazało się, że przepływomierz był padnięty. Może warto na początek go przeczyścić. Masz możliwość zagrzania auta, żeby osiągnął 90 stopni ? Jeszcze warto sprawdzić przepustnice, jeżeli jest na linke zobacz w vagu grupę 098. Może wystarczy przeprowadzić adaptację ? Może trzeba by ją przeczyścić. Próbowaleś odpiąć akumulator ?
Adrian_73 Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 Tak jak kolega wyżej napisał spróbuj przeczyścić przepływke. Ale wydaje mi się że to przepustnica.
matthiess Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Opublikowano 22 Lutego 2011 po męczarniach i wizycie u dwóch mechanikow auto w końcu zaczęło jeździć ,jeszcze tylko drobne problemy sa tego typu ze nie ma calej mocy na bezynie ,na gazie działa idealnie .Przepływak sprawny . Jeszcze dzisiaj mechanik zalecil jezdzenie na bezynie i sprawdzenie bledow VAGiem . Ogolne koszty ktore ponioslem to 300 zl ,wymiana pompy paliwa ,filtra i czujnika temperatury silnika .Przepustnice zaadaptował jeszcze raz i stwierdził ze jeśli to nie pomoze to pozostala sonda lambda do sprawdzenia . Pojeździmy zobaczymy Dziękuje za pomoc
sebastian81 Opublikowano 27 Lutego 2011 Opublikowano 27 Lutego 2011 panowie gdzie sie znajduje czujnik temperatury silnika w adp?i ten czujnik cieczy tem.do ecu?
Rekomendowane odpowiedzi