Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Nierowna praca silnika czasami dobrze czasami zle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki przykry problem z nierowna praca silnika tak jakby nie chodzil na jednym tłoku jak jade i tak mocniej przycisne to wszystko wraca do normy a pózniej za jakies 15 km znowy szarpie wymienialem swiece(ngk) przewody(bremi) nowe wtryski gazu (valtek na stagu300) i nic bylem u gazownika wgral nowa mape gazu kazał powymieniac swiece przewody i nic juz nie mam pomysłu co to moze byc moze woda sie dostała ze zbiornika jakims cudem ale to raczej mało prawdopodobne ze 2 lata jezdze na gazie i woda zbierala sie

Opublikowano

Masz na myśli, że jakby nie chodził równo na 1 cylindrze ? Przyczyn może być wiele. Wywala jakieś błędy na vagu ? Dzieje się tak na zimnym i ciepłym silniku ? trzeba posprawdzać sondy, podciśnienia, odmy, ezektor, cewkę....

Opublikowano

Sprawdz na poczatek który to cylider nie domaga i wtedy dopiero bierz sie za sprawdzanie kompresji na tym cylindrze oraz połaczeń elektrycznych przydałoby sie sprawdzic jak nie pali czy sterownik LPG widzi czasy wtrysku na wszystkich cylindrach.

Opublikowano
  • Autor

bylem u gazownika i widzi na wszystkich wtryskach czasy nie wymieniałem jeszcze filtru gazu moze to to albo ten od fazy lotnej samochód na benzynie chodzi super tylko na lpg lipa i to jak wale dlugie trasy to jak mu dam w palnik to jakis czas jest ok a pozniej znowu szarpie

Opublikowano

Witam.

Kolego sprawdź dokładnie odme czy nie jest pęknięta. nie wiem jak u Ciebie ale u mnie to jest przyczyna takiego szarpania.

Na pb jest to nie odczuwalne tak jak na gazie.

Opublikowano
  • Autor

odmy założylem dzisiaj nowe i cewki tez i dalej szarpie ku,,,wa juz mi sie pomysły koncza

Opublikowano

Nie szukaj dziury w całym tylko zrób to, regeneracja wtryskiwaczy ( wszystkich) do tego kalibaracja wtrysków + wymiana filtrów i ponowna regulacja. Bez tego mozesz wymienic pół samochodu i dalej bedzie k...pa.

Opublikowano

Kolego najlepiej vaga podpiąć i zobaczyć co go moze boleć.

Najpierw trzeba by zdiagnozować który cylinder nie domaga. Jak już będzie wiadomo to można spróbować dodmienić świece, przewody, cewkę i zobaczyć czy sie coś zmienia. Może wtryskiwacz benzynowy popuszcza pb, u mnie tak było i zalewało na jeden cylinder.[br]Dopisany: 01 Marzec 2011, 16:25_________________________________________________Zobacz co sie będzie działo jak po przełączeniu na LPG wyjmiesz bezpiecznik od pompy paliwa?

Opublikowano
  • Autor

wtryskiwacze wymienialem dokladnie pól roku temu to juz by padły? nie wiem w piatek jade do magika od gazu moze on cos poradzi dzieki za podpowiedzi

Opublikowano

wtryskiwacze wymienialem dokladnie pól roku temu to juz by padły? nie wiem w piatek jade do magika od gazu moze on cos poradzi dzieki za podpowiedzi

To ile miałes najechane skoro miały już dość?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

zrobilem na nich jakies 10000km bylem u gazownika i jakies tam uszczelniacze przepuszczaly i wymienilem te tloczki sprezynki ten zestaw naprawczy zostal tylko stary filtr fazy lotnej ktory byl wymieniany rok po zalozeniu instalacji mam umowiona wizyte w radomiu u gazownika podobno dobrego (polecanego) i napisze co bylo w tym temacie[br]Dopisany: 02 Marzec 2011, 20:50_________________________________________________bylem u tego machera wykalibrowal listwy i cuda nadal sie dzieja raz pracuje dobrze a raz zle podłaczalem kompa i nic nie widzi zadnych bledow

Opublikowano

Zrób tak jak bedzie sie źle działo to pokoleji wyłaczaj wtryskiwacze LPG az przestanie, jak znajdziesz to szukaj ustarki w tym cylindrze( połaczenia elektryczne miedzy wiązką ori a LPG, szczelnosc przewodów od wtrysków do wkretek, zamień miejscami wtryski i zobacz czy problem bedzie wciąz na tym samym czy na innym)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

k..wa juz nie mam czasu zeby samemu grzebac sie oddalem dzisiaj do gazownika w czwartek ma byc zrobiony[br]Dopisany: 21 Marzec 2011, 20:52_________________________________________________witam dopiero dzisiaj uporalem sie z problemem wiec odpisuje gazownik wymienil czujnik temp cieczy wymienil tłoczki w wtryskach valtek zkalibrowal i wpial sie w kolektor ssacy z podcisnieniem i jak reka odjal chodzi bajecznie dziekuje z a rady i pozdrawiam wszystkich audi maniaków

• 1 rok później...
Opublikowano

Sprawdz szczelnosci wezy i czy zaden z czujnikow sie nie wypiol.