Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dziwne odgłosy w zawieszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy jadę np. po kostce brukowej, lub po jakiś drobnych dziurach to z zawieszenia wydobywa się dziwny odgłos tak jakby ktoś tłukł szklanki, jakby się za mną ciągnęło z 10 puszek. Nie wiecie gdzie leży problem ? Dodam jeszcze że mam do wymiany dwa wahacze przednie górne na lewej i prawej stronie + lewa końcówka drążka kierowniczego, ale nie wydaje mi się żeby było to od tego.

Opublikowano

moze osłony wydechu sie oberwały i jak puszki sie obijaja:)jak masz kanał to wskakuj i oblukaj:)to na wstepie a pozniej zobaczymy co dalej :mysli:

Opublikowano
  • Autor

to nie osłony wydechu mam kanał w garażu więc od razu sprawdziłem. Jak już byłem w kanale to łapałem kolejno za wszystkie części zawieszenia ale żadnych luzów nie ma. Nie mam pojęcia co jest grane :angry:

Opublikowano

wymien wahacze koncowke i wtedy bedziesz wiedzial co jest nie tak..

choc jezeli o wahacze chodzi to najlepiej caly komplet wymienic. przerabialem to i wiem ze jak jeden poleci to w niedlugim czasie po pokolei leca.. a i wazna sprawa.. jezeli masz kiepskie laczniki stabilizatora to nowe wahacze tez nie pociagna za glugo..

Opublikowano

Kiedy jadę np. po kostce brukowej, lub po jakiś drobnych dziurach to z zawieszenia wydobywa się dziwny odgłos tak jakby ktoś tłukł szklanki, jakby się za mną ciągnęło z 10 puszek. Nie wiecie gdzie leży problem ? Dodam jeszcze że mam do wymiany dwa wahacze przednie górne na lewej i prawej stronie + lewa końcówka drążka kierowniczego, ale nie wydaje mi się żeby było to od tego.

ciężko wyobrazić sobie ten stukot z Twojego opisu, ale właśnie tak stukają górne wahacze, wymień i zobaczysz wtedy

Opublikowano
  • Autor

Okazało się że to osłona prawej tarczy hamulcowej...