Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] proszę o numer katalogowy przekaźnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

potrzebny numer katalogowy przekaźnika tylnej wycieraczki (avant)

potrzebuję go wymienić i nie wiem który to :confused4: :confused4: :confused4:

Opublikowano

http://img132.imageshack.us/img132/403/przekanikpa8.jpg

no już wpisałbyś ten numer... obrazek zniknie albo co i na co ten temat się przyda...

oto ten numer : 141 951 253 B (141951253B)

pre_pl

Opublikowano
  • Autor

dzięki serdeczne :hi:[br]Dopisany: 07 Grudzień 2007, 17:10 _________________________________________________słuchajcie ludzie, wymieniłem przekaźnik- dalej wycieraczka nie chodzi

są dwa przekaźniki o nr. 204, podmieniłem obydwa i nic

chyba że jest jeszcze w innym miejscu, ja szukałem pod kierownicą przy skrzynce bezpiecznikowej

gdzie on dokładnie się znajduje??? może jakiś manual

wczoraj wyciągnąłem też przełącznik zespolony, rozebrałem, przeczyściłem, przemyłem styki kontaktem

włożyłem z powrotem i dalej nie chodzi :evil: :evil: :evil:

nie wiem już gdzie szukać przyczyny

dziś byłem na szrocie, dali mi taki sam mechanizm z silnicziem

podpiołem pod kostkę i nic!!!!!

to znaczy że mechanizm mam dobry, tym bardziej że wcześniej podpinałem mechanizm na krótko pod akumulator i chodził w lewo i prawo aż miło

pamiętam jak podłączłem pod aku, to plus dałem na pierwszy styk w kostce, a minus na czwarty styk

i mechanizm chodził

po włączeniu przełącznikiem, w kostce mam prąd na drugim i czwartym styku

może tu jest coś pochrzanione :evil: :evil: :evil:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie szukac przekaznika swiatel drogowych??;>

Opublikowano

Gdzie szukac przekaznika swiatel drogowych??;>

czesc ja naprzydlad nie posiadam przekaznikow od swiatel, ani drogowych ani mijania, ale mozesz sprawdzic, skrzynka przekaznikow znajduje sie pod dolna oslona deski rozdzielczej, przy nogach kierowcy.

@taktus

podlaczales vaga? na twoim miejscu poszukalbym przyczynu w kablach, tzn, probowka (miernik) i jazda, czy to przestalo dzialc nagle czy tak juz miales? jezeli przestalo dzialc nagle to poza przekaznikiem sprawdzilbym bezpiecznik( instukcja nie podaje osobno tylnej i przedniej czyli powinien byc nr. 24 o wartosci 25A)a potem jechalbym po kablu! moze poprostu masz jakies zwarcie, Vag bedzie bardzo pomocny, sprawdz co sie dzieje w kostce ktora podpinas bezposrednio do wycieraczki. Zycze powodznia, Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

Panowie, zapamiętajcie: audi nigdy nie montowało fabrycznie przekaźników świateł mijania i drogowych.

Opublikowano

Panowie, zapamiętajcie: audi nigdy nie montowało fabrycznie przekaźników świateł mijania i drogowych.

to jest mozliwe :D ale ksiazka mowi o tym ze powinny byc, nawet sa miejsca na nie :P

pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

Przekaźniki mogą być ale do świateł dziennych na Skandynawię, do halogenów przód i tył.

Ale jak w B5 znajdziesz oryginalnie zamontowane fabryczne przekaźniki dla mijania lub drogowych, to wyślę ci flaszkę z mojego wesela. :decayed:

Opublikowano

No dobra a bezpieczniki??gdzie ich szukac??bo od niedawna mam swoje audi :mysli:

Opublikowano

czesc, bezpieczniki znajduja sie po pokrywka w boczku deski rozdzielczej od strony kierowcy. nalezy uzyc plaskiego srubokreta i podwarzyc, ostroznie aby nie polamac, pokrywka trzyma sie na trzech metalowych "zatrzepach" (nie wiem jak je nazwac :P). Pozdrawiam Jocker01