Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRB] moja pierwsza audica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie dziś stwierdzasz że wygodniejszym autkiem nie jeździłeś ? Jeśli tak to masz zupełną rację !

Co do modów to kolego masz spore pole do popisu, osobiście rozpocząłbym od listewek okiennych...

Gratuluje wyboru B7 :hi: dbaj o nią, a posłuży

pozdro Tycjan

Opublikowano
żyłka dentystyczna wystarczy do zerwania oznaczeń? :) i potem jakiś alkoholopochodny środek do wyczyszczenia śladów? :)

Kolego, jak ja odklejałem oznaczenia z klapy to bez polerki się nie obyło, bo ślady po kleju zostały i na lakierze było to zbyt widoczne.

A co do autka to moja przy zakupie wyglądała prawie identycznie, tylko miała srebrne ramki wokół szyb :wink: Powodzenia w modzeniu i bezawaryjności.

Opublikowano

Ja akurat w B5 odklejałem, ale na resztki kleju skutecznie działał środek do czyszczenia zderzaków na %%%%%. Nieinwazyjny w stosunku do lakieru. Na koniec kilka razy wosk Turtle WAX i polerka. Praktycznie nie ma śladu po znaczkach:)

• 2 lata później...
Opublikowano
  • Autor

Po długim czasie zbierania się do kolejnego moda, w końcu nastąpiło parę drobnych zmian.

Zagościły LEDowe postojówki obok xenonu, oraz LEDowe oświetlenie tablicy rejestracyjnej - wszystko made by Tomnik :thumbup1:

Wczoraj doszło do kolejnej zmiany a mianowicie od dawna planowanej wycinki DPF + programik.

W skrócie w lutym 2012 na innej hamowni zbadałem seryjnie wtedy autko i wyszło:

jsdj.jpg

Wczoraj już inna hamownia więc wyniki serii (bez DPFa) inne + po programie...

4t4i.jpg

Robiliśmy kilka pomiarów, stroiliśmy tak by było w miarę dobrze i za dużo nie dymiło (ale przy mocnym bucie daje czadu momentami:naughty: ) no i żeby sprzęgło po d*pie nie dostawało. Zresztą wiadomo seryjne turbo za dużo nie podmucha... Może kiedyś je zmienię to wystroimy jeszcze raz :wink:

Z pierwszych wrażeń, zapachowo czuć diesla :decayed: a nie kwiatki z wydechu. Auto zrobiło się trochę żywsze, tak jak niektórzy pisali jest delikatnie głośniej ale niezauważalnie w sumie dla laika. Pojeżdżę i potestuje co się będzie działo gdyż albowiem złąmałem wszelakie zasady odwiedzania tunerów polecanych i pojechałem do lokalnego G-LABa i sądzę, że Łysy dał radę :wink:

PS:

Zrobiliśmy też pomiar z włączoną klimą i bez... Wyszło około 7KM różnicy na niekorzyść klimy :kwasny:

Kolejny modzik to LEDy w DRLe (by MotoHID) i pewnie LEDy do wnętrza (by Tomnik).

---------- Post dopisany 15-05-2014 at 22:26 ---------- Poprzedni post napisany 12-07-2013 at 08:15 ----------

jako, że w styczniu miałem regenerację turbinki bo puszczała olejek i kopciło mocno, to na chwilę obecną nie było za wiele zmian...

aż do dziś :wink:

doszła kierownica MF oraz podłączony AUX do radyjka i tu podziękowania dla DeeJay'a za pomocne rączki w realizacji mini projekciku :decayed:

może za jakiś czas RNS... :grin:

---------- Post dopisany 17-07-2014 at 08:10 ---------- Poprzedni post napisany 15-05-2014 at 22:26 ----------

Kolejne dwa małe modziki nastąpiły.

1. po zakupieniu kabelka Aux od DeeJay'a wymyśliłem sobie, że zrobię pod to gniazdo w konsoli środkowej...

troszkę za dużo wybrałem plastiku i nie dokońca ładnie to wygląda, grunt, że działa :wink:

193450.jpg

2. założyłem spryskiwacze mgiełkowe koszty w ASO z adapterami jakieś 100zł mam niegrzane :wink: