Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Grzejące się koło.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio po wymianie łożysk w tylnych kołach, moje auto bardzo się grzało z tyłu. Z lewej strony pomogła dokładna konserwacja palców w jarzmie . Z prawej strony zrobiłem to samo. Do tego wkręciłem o obrót tłoczek. Było ok do dziś. Wpadłem w dziurę i od tamtej pory przy małej prędkości coś mi piszczy w tylnym prawym kole. Gdy jadę szybciej tak Ok 60 - wzwyż tarcie częściowo ustępuje, bądź znika. Przy zwolnieniu historia znów się powtarza . I tak się zastanawiam co może być tego przyczyną. Faktem jest że coś ciężko tłoczek odbijał od początku . Ale po zakręceniu 2 razy kołem puszczał i zostawało tylko lekkie tarcie . Tarcze nie są pierwszej młodości. Czeka mnie wymiana ale jeszcze nie teraz . :wallbash: Proszę o pomoc Panowie.

Opublikowano

temat wielokrotnie poruszany :szukaj: choć już praktycznie sam sobie na niego odpowiedziałeś

Opublikowano
  • Autor

Kolego sam sobie nie odpowiedziałem . Bo przed wymiana łożyska była gitara , po zaczęło się coś Pier... Szukałem, jakby było opisane to nie zakładał bym nowego watka. PS. Powiedzcie mi panowie czy kupilibyście za grosze tarcze hamulcowe prawie nówki z rozbitka???? Autem zamierzam zrobić jeszcze kilka set Km i wek ;) B6 się Kłania ;)

Opublikowano

Ale po zakręceniu 2 razy kołem puszczał i zostawało tylko lekkie tarcie .

skoro jest lekkie tarcie to czy chcesz czy nie koło grzać sie musi!!!

Opublikowano

jak ci nie odbija tłoczek albo się zawiesza to masz przyczynę klocki trą o tarcze i koło się grzeje rozbierz zblocze i sprawdz dlaczego tłoczek się blokuje :naughty:

Opublikowano
  • Autor

A słuchajcie chcąc kupić ten zestaw naprawczy, to muszę znać typ swojego zacisku czy po roczniku można do tego dojść ???

Opublikowano

A słuchajcie chcąc kupić ten zestaw naprawczy, to muszę znać typ swojego zacisku czy po roczniku można do tego dojść ???

Powiesz jaki masz samochód, silnik i sprzedawca dobierze.

Tylko nie bierz takiego najtańszego w granatowo - białym pudełeczku (nie pamiętam firmy ale zaraz znajdę) bo się naszarpiesz a za chwilę będziesz miał powtórkę.[br]Dopisany: 09 Marzec 2011, 22:04_________________________________________________5980d1245692642-zacisk_hamulcowy_regeneracja_naprawa-ar145_800x600_zestaw_naprawczy_zacisku_hamulcowego.jpg

Dziadostwo :sick3:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może masz rozwaloną uszczelkę i tłoczek trzyma stąd koło się przegrzewa.

Opublikowano

ja mam podobnie tylko z przodu uszelki wymienione i dalej sie grzeje zacisk nie odbija od konca i trze klocek o tarcze , a jak hamuje to słysze takie puknięcie z okolic koła metaliczne .....[br]Dopisany: 28 Marzec 2011, 23:59_________________________________________________a jakie są obijawy uszkodzenia pompy abs ?