Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wymiana oleju w ASB bez wymiany filtra?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcialbym wymienic w moim autku olej w ASB - nie mam pojecia czy kiedykolwiek byl wymieniany a auto ma juz 180 tys km przejechane.

Odezwalem sie z tym zapytaniem do 2 firm na slasku zajmujacymi sie ASB i teraz mam takie odpowiedzi :

1.warsztat: Wymiana oleju dynamiczna (potrzebne 8litrow oleju + filter oleju ) z przeplukaniem skrzyni jako ze nie wiadomo czy olej byl kiedys wymieniany - koszt 500 zl.

2.warsztat: Wymiana samego oleju , cytuje " filter wymienia sie tylko podczas naprawy skrzyni " koszt 250 zl.

Co o tym myslicie? - Warsztat 2 twierdzi ze nie wymienia sie filtra a ja slyszalem ze trzeba wymienic - zadalem mu pytanie dlaczego uwaza ze sie nie wymienia - brak odpowiedzi.

Z drugiej strony warsztat 1 moze sobie usluge policzyc a niekoniecznie to zrobic , przeciez mu nie udowodnie ze filter wymienil :kox: ktora opcje wybrac? dodam ze obydwa warsztaty reklamuja sie jako wyspecjalizowani fochowcy od ASB.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wybrać pierwszy a warsztat drugi omijać szerokim łukiem. Polecam http://www.asbpalka.eu/oferta.html

Opublikowano
  • Autor

ooo dzieki :) ja z Jaworzna jestem wiec do myslowic bliziutko mam , nawet tam kiedys mieszkalem , tyle ze nie z wlasnej woli :gwizdanie:

Opublikowano

Dzisiaj tam dzwonilem i wymiana oleju z filtrem zewnetrznym kosztuje 700zl

Opublikowano

W poniedzialek bede dzwonil jeszcze do ASO zapytac o cene bo tez mi sie wydaje ze troszke drogo :no:

Opublikowano

Panowie polecam kupić olej i filtr na alledrogo i podjechać do mechanika aby to wymienił. 700 zł to trochę grubo... ja w automacie zamknąłem się z olejem , filtrem i uszczelką w 350 zł.

Opublikowano
  • Autor

tak tylko jak kiedys pan Henio mi w Fordzie mondeo wymienial olej to po miesiacu auto oddalem na schrott.

Pan Henio probowal wyjac usczelke a ze nie bylo tam dojscia bo by musial caly uklad klimatyzacji wymonowac to tak to zostawil , olej wyciekl ( czego niestety niezauwazylem) i po skrzyni - wole juz jednak dolozyc i jezdzic dluzej. Ale 700 nie dam to juz wole ten warsztat w Bielsku za 500.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wybrać pierwszy a warsztat drugi omijać szerokim łukiem. Polecam http://www.asbpalka.eu/oferta.html

no niekoniecznie, pytanie jaka to skrzynia tip, czy multi ,wiem ,że w tipie (taką mam) wymienia się z filtrem oliwkę,a w multi wymieniać można samą oliwkę jeśli skrzynia nie jest naprawiana tylko wymieniany sam olej-takie zalecenie warsztatu ,który się specjalizuje w asb

http://www.miplo.pl/point.php?p=pj4xi0a1

Opublikowano

w razie konieczności w multi jest tez filtr zewnętrzny:D na wezach olejowych;) filtr wewnetrzny w multi wymienia sie jedynie podczas remontu skrzyni, zreszta wystarczy wpisac szukaj w wyszukiwarce;)

Opublikowano

Witam

Chcialbym wymienic w moim autku olej w ASB - nie mam pojecia czy kiedykolwiek byl wymieniany a auto ma juz 180 tys km przejechane.

Odezwalem sie z tym zapytaniem do 2 firm na slasku zajmujacymi sie ASB i teraz mam takie odpowiedzi :

1.warsztat: Wymiana oleju dynamiczna (potrzebne 8litrow oleju + filter oleju ) z przeplukaniem skrzyni jako ze nie wiadomo czy olej byl kiedys wymieniany - koszt 500 zl.

2.warsztat: Wymiana samego oleju , cytuje " filter wymienia sie tylko podczas naprawy skrzyni " koszt 250 zl.

Co o tym myslicie? - Warsztat 2 twierdzi ze nie wymienia sie filtra a ja slyszalem ze trzeba wymienic - zadalem mu pytanie dlaczego uwaza ze sie nie wymienia - brak odpowiedzi.

Z drugiej strony warsztat 1 moze sobie usluge policzyc a niekoniecznie to zrobic , przeciez mu nie udowodnie ze filter wymienil :kox: ktora opcje wybrac? dodam ze obydwa warsztaty reklamuja sie jako wyspecjalizowani fochowcy od ASB.

Pozdrawiam.

Chodzi o skrzynię zamontowaną w aucie które masz w profilu?