Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Adaptacja kluczyków do Immo - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem dwa klucze, które nie odpalały auta. Zapasowy z pilotem i plastik.

Uruchomiłem adaptacje wszytkich 4 kluczy w module immo i wszystko szło wg planu, ale na ostatnim kluczu (pilot) sie wysypał. Kontrolka immo zaczęł bardzo szybko migać.

Zrobiłem jeszcze raz adaptację na 3 klucze, bo w ogóle nie mogłem uruchomić auta i OK.

Nastepnie włożyłem jeszcze raz ten trefny kluczyk i oczywiście nie odpalił. Skoro jednak był już w stacyjce, to zostawiłem włączony zapłon, bo jeszcze grzebałem coś w VAGu i po jakimś czasie kontrolka przestała migać. Przekręciłem do końca kluczyk i odpalił!

Potem jeszcze dwie próby i auto odpalało tyle, że migała kontrolka immo. Przejechałem się troche z tym kluczem i następne dwie próby odpalenia sie nie udały.

Z trzema pozostałymi kluczami nie ma i nie było nigdy problemu.

W związku z tym pytanie. Rozumiem, że kluczyk, czy właściwie transponder mógł sie rozsypać, ale jak coś sie rozsypało, to dlaczego klilka razy "wymęczyłem" odpalenie?

VAG po próbach tym kluczykiem pokazywał bład 01176 - słaby sygnał.

Co można zrobić? Wymienić transponder? Jakiego typu szukać? Może coś innego?

Opublikowano
  • Autor

Tak widziałem to i mnóstwo innych. Problem nie jest po stronie samochodu ogólnie rzecz biorąc, ale KLUCZYKA. Tego jednego.

Opublikowano

Tak widziałem to i mnóstwo innych. Problem nie jest po stronie samochodu ogólnie rzecz biorąc, ale KLUCZYKA. Tego jednego.

I tu sie nie zgodzę, bo transponder który jest w kluczyku nie jest niczym zasilany on tylko zwrotnie oddaje sygnał wysłany z cewki, która jest wkoło stacyjki akurat w Twoim przypadku. I jak nie zrobisz tego czyszczenia jak jest to opisane w linku wyżej nie szukaj dziury w całym.

Opublikowano
  • Autor

No tak. Ale odkąd kupiłem auto tylko dwa klucze odblokowywały Immo. Pozostałe dwa wylądowały w szufladzie i tak przeleżały blisko rok, aż do dziś.

Pozostałe dwa były w tym czasie w użyciu (jeden wiecej, drugi mniej) i NIGDY ale to NIGDY nie wystąpił problem z Immo.

Dziś zrobiłem wreszcie adaptację i jeden z tych dwóch sie zaadoptował, a drugi nie bardzo - tak jak opisałem.

Stąd wnioskuje, że problem leży w kluczyku.

Opublikowano

Jeżeli trochę poczytałeś to pewnie Ci wpadło w oko jaki to jest transponder (szklana pastylka). Jedynie się może zepsuć jak to stłuczesz nic więcej.

Opublikowano
  • Autor

No tak. Dlatego podejrzewam kluczyk, choć wg mojej oceny uszkodzony transponder = martwy i nie ma, że raz działa, raz nie.

Z drugiej strony, jeśli masz 4 klucze do kłódki i jeden sę zacina, a trzy chodzą idealnie, to podejrzewasz kłódkę? :confused4:

Opublikowano

Nie myl pojęć, bo zasada kłódki, a immo to co innego. Ten co nie chodzi to pewnie scyzoryk, a reszta to zwykłe kluczyki?

Opublikowano
  • Autor

Nie chodzi jeden z pilotów (nie scyzoryk, ale oryginał). Drugi pilot, serwisowy i plastik działają.

Opublikowano

Dla eksperymentu poszukaj sobie tematu o transponderach, bo był taki poruszany i spróbuj ale moim zdaniem napewno będzie to wina cewki.

Jeszcze jedno mi się nasunęło rozbierz ten niby zły kluczyk i zobacz gdzie jest ta pastylka, bo może się gdzieś cofnęła.

Opublikowano
  • Autor

Rozbiorę tego pilota i zobaczę w jakim stanie pastylka. Może ktoś kiedyś cos napsuł np. wymieniając baterię. :mysli:

Dzieki za zainteresowanie.