Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Potrzebny log z przeplywki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy potrzebuje statycznego loga z przeplywki w ALT, tem. plynu min 90 stopni, nie wiem czy u mnie nie wali sie przeplywomierz, bledow nie ma ale wskazania na jalowym po rozgrzaniu w okolicy 1,94

z gory dzieki

Opublikowano

rzuć logi :cool1:

Opublikowano

przepływka przy ponad 6tys pokazuje 103 g/s i to jest norma dla tego silnika,ale są dziwne wahania 5600 i w górę-nie wiem,co to mogło spowodować-statycznych w benzynie sie nie robi,bo one nic nie odzwierciedlają ważnego dla silnika :wink4:

Opublikowano
  • Autor

przepływka przy ponad 6tys pokazuje 103 g/s i to jest norma dla tego silnika,ale są dziwne wahania 5600 i w górę-nie wiem,co to mogło spowodować-statycznych w benzynie sie nie robi,bo one nic nie odzwierciedlają ważnego dla silnika :wink4:

no ale jednak na jalowym przeplywomierz "daje" info do ECU wiec wskazania LMS sa dosc istotne a wydaje mi sie ze u mnie ta wartosc jest za niska

Opublikowano

silniki benzynowe na wolnych obrotach będą pokazywac takie same wartosci z przepływki,bo mają podobne obroty w tym zakresie,dlatego logi statyczne nic ważnego nie powiedzą o kondycji silnika,czy samej przepływki :wink4: logi dynamiczne są pod obciążeniem silnika i wtedy widać co sie dzieje z silnikiem,czy jego podzespołami

wydaje mi sie ze u mnie ta wartosc jest za niska

dlaczego tak twierdzisz i skąd wiesz,jakie wartosci być powinny? granice tolerancji są spore,bo nawet do 10g/s pod obciązeniem,w zależności od kondycji silnika,wynik z przepływki na wolnych także moze być rózny w zależności od temperatury i ciśnienia atmosferycznego otoczenia-ECU to wszystko sam reguluje-jeśli coś te wartosci zaniża,lub zawyża-ECU generuje błąd w sterowniku,jeśli go nie ma-wszystko mieści się w granicach normy i tolerancji
Opublikowano
  • Autor

silniki benzynowe na wolnych obrotach będą pokazywac takie same wartosci z przepływki,bo mają podobne obroty w tym zakresie,dlatego logi statyczne nic ważnego nie powiedzą o kondycji silnika,czy samej przepływki :wink4: logi dynamiczne są pod obciążeniem silnika i wtedy widać co sie dzieje z silnikiem,czy jego podzespołami

wydaje mi sie ze u mnie ta wartosc jest za niska

dlaczego tak twierdzisz i skąd wiesz,jakie wartosci być powinny? granice tolerancji są spore,bo nawet do 10g/s pod obciązeniem,w zależności od kondycji silnika,wynik z przepływki na wolnych także moze być rózny w zależności od temperatury i ciśnienia atmosferycznego otoczenia-ECU to wszystko sam reguluje-jeśli coś te wartosci zaniża,lub zawyża-ECU generuje błąd w sterowniku,jeśli go nie ma-wszystko mieści się w granicach normy i tolerancji

ok dzieki za info

ostatnio wymienialem przepustnice na druga, wykasowalem wartosci wyuczone i zaadaptowalem ja, pamietam ze na poprzedniej przepustnicy po rozgrzaniu silnika pokazywalo w granicach 2,32 teraz daje 1,94