Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o analize logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o sprawdzenie kondycji mojego silnika i jego podzespołów. Logi robiłem na 4 biegu

grupa_11.jpg

Grupa1.jpg

Grupa3.jpg

Grupa4.jpg

Grupa8.jpg

Grupa10.jpg

Opublikowano

A w jakim stanie jest filtr powietrza ?

Opublikowano

Mnie sie nie podoba 008 wartość w 4 kolumnie najniższa faktycznie filtr może być zapchany i G70 ucina dawkę.

Opublikowano

logi lepiej robic na 3 biegu

zrób resztę logów

wymień filtr powietrza jak stary

masz katalizator? :)

Opublikowano
  • Autor

kata nie mam a filtr wymieniany z 3tys temu resztę logów? tzn kurde nie mogę się połapać które jak robić czytałem już lekturkę odnośnie diagnostyki ale wraz jakoś nie pojmuje tego może jakiś kolega by mi w skrócie napisał jakie grupy jak robić

Opublikowano

musisz przeczytać kilka razy a najlepiej sobie wydrukuj i z kartą w reku rób logi, w dynamicznych trzeba ciągnąc do 4200obr

dynamiczne: ! statyczne: ! basic setting(o ile się da):

! !

000 ! 000 ! 000

001 ! 001 ! 003 50s

003 ! 003-przega ! 004 50s Late

004 ! 004 ! 011 50s

008 ! 007 !

010 ! 008 !

011 ! 010 !

! 011 !

! 013-loguj 2minuty

! 023 !

wyczyść kolektor ssący, trzeba go odkręcić i wypalić, potem nową uszczelkę trzeba, przy okazji ERG w nafcie wykąp

do przedmuchania wężyk idący do ECU, zdejmujesz czarną obudowę i odpinasz wężyk od ECU i dmuchasz w odpięty wężyk, polecam kompresor

no i nieszczęsna przepływka do mycia np izopropanolem, zacznij od niej bo pozostałe czynności sa tylko dodatkowe ale dają też bardzo pozytywne efekty

no i reszta logów, dodatkowo zrób dynamicznego 011 na 3 biegu ciągnąc od 1000obr do 4200

Opublikowano
  • Autor

Własnie kurde co to jest to basic setting a ta przepływke to jak wyczyscic bo czytałem ze po umyciu moze sie popsuc niechce zrobic gorzej niz jest a ta grupa statyczna 003 -przega rozumiem ze to przegazuwa a ten izopropanol to gdzie mozna kupic. Logi statyczne robi sie na wolych obrotach i na biegu jałowym

Opublikowano

003 zaczynasz logować i po 5s muśnij pedał gazu tak żeby wskazówka skoczyła na 1500obr i to wszystko, po następnych 5s można zakończyć loga

basic setting :szukaj: w vag>engine

przepływkę masz perburga, nic jej nie będzie

izopropalno na alledrogo np

logi statyczne i basic setting robisz na postoju bez gazu, jedynie w tym 003 możesz musnąć gaz ale tylko musnąć na sekundę

Opublikowano
  • Autor

Kurcze będzie problem z ta przepływka bo ja mam boscha własnie sprawdzałem i co teraz zrobic

Opublikowano

no to na razie w przepływce przeczyść aby siateczki

i wyczyść jak już pisałem kolektor ssący, trzeba go odkręcić i wypalić, potem nową uszczelkę trzeba, przy okazji ERG w nafcie wykąp

do przedmuchania wężyk idący do ECU, zdejmujesz czarną obudowę i odpinasz wężyk od ECU i dmuchasz w odpięty wężyk, polecam kompresor

potem zapraszam z kompletem logów

Opublikowano

predzej kolega wygra 6-tke w totka :naughty: niz znajdzie w tym samochodzie wezyk idacy do ECU ...

Opublikowano
  • Autor

no właśnie dziś szukałem tego węzyka i co no puściłem totka bo wężyka nie znalazłem . wyjąłem dziś przepływke i na tych siateczkach zauważyłem tłuste naloty da się to jakoś wyczyścić