Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Stara instalacja Bigas z 2003 roku duże spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Instalka do regulacji...

nie podejrzewam :wink4:

Jak najbardziej do regulacji:) miałem kiedys ALG i sam grzebałem wiec z doświadczenia do regulacji.

Opublikowano
  • Autor

Kalibrowałem ostatnio, reduktor nie trzyma ciśnienia i nie mogę zobaczyć mapy wtrysków w tym Bigas-ie. Pewnie to jest przyczyna :(

Opublikowano

Kalibrowałem ostatnio, reduktor nie trzyma ciśnienia i nie mogę zobaczyć mapy wtrysków w tym Bigas-ie. Pewnie to jest przyczyna :(

Jesli niedostaniesz sie do mapy to dlamnie neijest to kalibracja. Nieznam bigas, popatrz jeśli jest gdzieś wartość "ciśniene robocze" i jest stałe i mozna je zmieniac a ciśnienie mierzone jest inne to ustaw na takiej jak jest robocze potem zrób auto kalibracje moze sie poprawi, bez obejzenia map zero pewności. I na marginesie Auto kalibracja to dopiero jakieś 10% całej kalibracji. Co do reduktora to może scorpion GT dałby radę ale najlepiej założyć dwa zavoli zeta S, testowałem kilka reduktorów z tym silnikiem, w tym aucie jet tez problem z tym ze słabo grzeje gaz.

Opublikowano
  • Autor

Zmieniłem soft na najnowszy tj. 18 i zrobiłem korektę -30 po kalibracji i spalanie spadło na fixie na 11 a było 14,5 i więcej. Jestem ciekaw ile spali gazu?[br]Dopisany: 21 Marzec 2011, 22:28_________________________________________________Gazu pali 15,5 na bardzo lekkiej nodze, podejrzewam że wtryski leją. Reduktor tez nie trzyma ciśnienia przy obciążeniu ma 0,60. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?[br]Dopisany: 24 Marzec 2011, 15:38_________________________________________________Koledzy możecie mi podpowiedzieć jaki reduktor mam kupić?[br]Dopisany: 24 Marzec 2011, 20:25_________________________________________________Spalanie gazu do benzyny jest o 30% większe, soft mam nr 18 postaram się w tym tygodniu wgrać jeszcze nowszy z 2006 roku może to cos pomoże. W tym programie do tego Bigasu nie ma mapy wtrysków tylko korekty, bawił się tym ktoś?[br]Dopisany: 27 Marzec 2011, 12:23_________________________________________________Pomoże mi ktoś ?[br]Dopisany: 28 Marzec 2011, 17:07_________________________________________________Reduktor wymieniony na Magic III, ciśnienie trzyma 1,08-1,1 przy max obciążeniu spada do 0,85 może tak być? Zrobiłem kalibracje i korekty. Teraz ciekawe ile spali :shocked:

Opublikowano

U mnie kiedys tez było wielkie spalanie okazałosi e zbirgiem czasu ze mixer nagromadził tyle nagaru ze ciężko było nawet to umyc trzeba było skrobac

Opublikowano
  • Autor

Założyłem magic 3,kalibracja i korekty teraz na fisie pokazuje 15. Ciekawe ile spali gazu :mysli: [br]Dopisany: 05 Kwiecień 2011, 20:37_________________________________________________Ma może ktoś mapę wtrysku do 2.8 30v elpigaz,bigaz i innych w tabelce?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wklejam swoja mapę wtrysku, proszę o sprawdzenie. Ciśnienie reduktora 0,9-1,1. http://img846.imageshack.us/img846/5381/110407132039okoky.jpg[br]Dopisany: 07 Kwiecień 2011, 19:30_________________________________________________Z tą mapą mam spalanie 13,4 LPG i 11,9 na fisie myślę ze jest dobrze czy można coś jeszcze zrobić?[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2011, 21:26_________________________________________________Widać wszyscy maja nowsze instalacje, chociaż wgrałem ostatnio soft z 2007-08 r. także te instalacje chodzą jeszcze. Jest to instalacja z sterownikiem AEB. Pozdrawiam[br]Dopisany: 11 Kwiecień 2011, 09:35_________________________________________________Mogę podesłać plik z ustawieniami z tego bigas-u może ktoś zerknie i zobaczy ta mapkę. Pozdrawiam