Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

JUŻ NIE AUDI ALE DAJE RADE :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po dłuższej przygodzie z AUDI A4 b5 1.8T przyszła pora na coś w dieslu, jako ze z zasady nie kupuje samochodów w Polsce wybrałem się na poszukiwania czegoś w podobnej cenie, względnie bez dużej dokładki pieniężnej, do Niemcowni. No i jest.... Trafił się jak slepej kurze ziarno :>.

SAMOCHÓD TO:

SEAT TOLEDO 1.9 TDI ASV 110KM 235Nm 2000r

Autko jak na Seata nie odbiega zbytnio od standardów jakie były w audi, wręcz przeciwnie jest lepiej wyposażony niż audi które miałem, a dodam ze nie było ono puste jak dzbanek... :wink4:. Dla porównania wstawiam link do poprzedniego tematu :gwizdanie:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=106325.0;highlight=moja+niunia

Wyposażenie:

- Skórka i sportowe fotele regulowane elektrycznie, z pamięcią i podgrzewane :decayed:

- Podłokietnik przód i tył

- Klimatronik

- elektryczne 4 szybki

- el. lusterka, podgrzewane, składane elektrycznie i z funkcją do cofania.

- czujnik deszczu

- halogenki

- spryski reflektorów

Reszta to raczej standard wiec nie ma się co rozpisywać.

Fele oryginalne z wersji FR seata leona 17``.

Co do modów i projektów to tak:

- przymierzam się do programu, jakiś delikatny na seryjne graty.

- zapewne sprzęgło po programie na jednomasowe.

- zawias w dół

- ciemne szybki

ZDJĘCIA:

dsc06395w.jpg

dsc06397y.jpg

dsc06398s.jpg

dsc06400u.jpg

dsc06406r.jpg

dsc06403.jpg

dsc06405b.jpg

dsc06407.jpg

ZAWIESZKA JUŻ NA GLEBIE -40mm

20110423027.jpg

Opublikowano

fajna bryczka, ładny wypas, nich lata :good:

Opublikowano

Ładne, ładne a najfajniejsze fotele :good:

Opublikowano

z tyłu jest mniej miejsca niż w b5?

Opublikowano

Tył jest identyczny jak w Leonie i wydaje mi sie że jest mniej miejsca, ale lepiej niech wypowie sie właściciel.

Opublikowano
  • Autor

jest troche mniej prze....e niz w B5 ale bardzo podobnie.

Opublikowano

bardzo ładne autko, ale nie mów mi, że wnętrze nie odbiega od audi, bo w toledo wnętrze jest badziewne i plastikowe w porównaniu do audi... i wg. mnie nawet z przodu jest mniej miejsca niż w audi. :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

auto jest mniejsze wiec i miejsca jest mniej ale jesli chodzi o tył to w b5 jest tak samo o ile nie gorzej. zresztą mam to gdzies i tak z tyłu nie jezdze, a co do plastików to wydaje mi sie ze nie dotykałes ich własnorecznie, deska jest dokładnie taka sama jak w audi a3 8L, wykonana z miękkich materiałów miłych w dotyku, a jakosc wykonania nie odbiega w najmniejszym stopniu od audi. mówimy tutaj oczywiscie o autach z porównywalnym wiekiem, czyli max b5 po lifcie, zresztą jezdziłem i jednym i jezdze drugim i jakos nie czuje obnizenia standardu, za to jak patrze na przykład na koszty zawieszenia do takiego toledo to w audi nie zrobiłbym nawet jednej strony z przodu za cene całego w tolku.

Opublikowano

Miałem okazję to cudo widzieć w realu i obczaić dokładnie.

Przesiadka jak najbardziej na plus (szkoda że nie Audy :decayed:) za co przemawia stan wizualny auta, zdziwiłem się że takie Toledo z tego roku miała tak bogatą opcję za co szacun :wink4:

Same części tak jak wspomniałeś takich wahaczy w porównaniu z B5 wynoszą dosłownie grosze :)

Niech Ci służy :)

Mi się podoba :wink4:

Ozi gdzieś ty te zdjęcia robił na jakimś wypiz*owie :decayed:

Nr rej OUT :wink4:

Opublikowano

no to cię zdziwię, bo dotykałem wiele miejsc w takim toledo, nawet jeździłem (1999r) i wg. mnie w b5 przed liftem (konkretnie 1995, albo nawet 1994r) jest sporo lepiej. ale każdy chwali swoje no i każdy też może mieć inne odczucia :wink4: a zawieszenie jest tańsze, ale gorsze, tylko, że dla zwykłego kierowcy nie robi to w zasadzie różnicy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a jak to smiga koledze? duza roznica pomiedzy 1.8T a tdi?

Opublikowano
  • Autor

a jak to smiga koledze? duza roznica pomiedzy 1.8T a tdi?

no kolego nie ma porównania 1.8T o wiele lepiej, ale i palił 2x tyle, ja jednak nie nazekam jakos tam sie ciągnie tragedii nie ma :wink4:

Opublikowano

1.8 t nie ma co rownac do tego wiadomo :naughty: :naughty:Ale autko super fajny kolorek no i oszczednosc :good: :good:

Opublikowano

Fajnie wyposazony,ale czy czasem przedni prawy błotnik i drzwi nie są i nieco innym odcieniu(fota nr 3)? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Fajnie wyposazony,ale czy czasem przedni prawy błotnik i drzwi nie są i nieco innym odcieniu(fota nr 3)? :mysli:

nie sa wydaje ci sie cale auto bylo miezone miernikiem i jest ok.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja właśnie robię zmianę w drugą stronę.

Obecnie mam już b5 1.8TQ 180 km 00r. i toledo tdi 90 km 99/00 r. które sprzedaję

Jeśli chodzi o materiały to przepaść, pomiędzy audi przed czy poliftowym. W toledo tylko górna część deski jest miękka w dotyku, reszta (u Ciebie te jasne elementy) to twardy plastik. Wykonanie konsoli środkowej, przełączniki robią dużo gorsze wrażenie niż w audi.

Jeśli chodzi o zawieszenie to koszt jest nieporównywalny ale prowadzenie w koleinach również. W tolku odczuwa się nawet małe koleiny, trzymanie się auta w zakrętach to porażka. Czuć niestabilność tyłu przy szybko pokonywanych zakrętach.

Poza tym w tolku jest bardzo mocne wspomaganie, które przy dużych prędkościach nie daje wyczucia.

W audi bez nie czuć wcale kolein, układ kierowniczy jest sztywny. O jeździe po zakrętach nie wspominam.

Opublikowano
  • Autor

Dobra umówmy sie seat jest to marka o klase albo o dwie nizsza od audi, nie mam zamiaru ich juz porównywac bo zaczyna mnie to tu wqr...c, kazdy jezdzi tym co ma i tym co mu pasuje, jak ktos ma jeszcze pisac na temat plastików w audi i seacie albo o prowadzeniu to lepiej niech zamilknie, przynajmniej w tym temacie, zwłaszcza jak ktos porównuje ośke do Q.

Opublikowano

Fajne autko, szczególnie w środku mi się podoba. Kolor jak dla mnie średni, ale najważniejsze żeby Tobie się podobał :wink4:.

Bezawaryjności!

Opublikowano

Po pierwsze forum jest do wyrażania subiektywnych opinii, po drugie pisząc powyższe napisałem moje odczucia w kontekście wcześniejszych porównań audi i seata.

Mam dobre porównanie, więc myślę że moja opinia może się komuś kiedyś na coś przydać, bo jakby nie było można pomyśleć ze ogólnie to bardzo podobne auta i przepłacanie za audi jest nieuzasadnione.

Opublikowano
  • Autor

Po pierwsze forum jest do wyrażania subiektywnych opinii, po drugie pisząc powyższe napisałem moje odczucia w kontekście wcześniejszych porównań audi i seata.

Mam dobre porównanie, więc myślę że moja opinia może się komuś kiedyś na coś przydać, bo jakby nie było można pomyśleć ze ogólnie to bardzo podobne auta i przepłacanie za audi jest nieuzasadnione.

tylko ze ty masz audi w Q a seat jest w osce, a porównujesz prowadzenie sie obydwu.... Jaki w tym sens????